Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Hyundai gaat eigen LFP-batterij ontwikkelen om jouw volgende EV goedkoper te maken

De sleutel naar goedkope elektrische auto’s is het accupakket. Daarom gaat Hyundai de komende jaren grote investeringen doen om een eigen LFP-batterij te ontwikkelen. En behalve de lage prijs er is nog een extra voordeel.

Hyundai maakte tijdens een evenement voor aandeelhouders en investeerders bekend dat het bijna 6,8 miljard euro wil investeren in het ontwikkelen van batterijen van eigen makelij de komende 10 jaar. Deze batterijen gaat het Koreaanse concern in verschillende modellen van zowel Hyundai als zustermerk Kia gebruiken.

De LFP-batterij krijgt voorrang

De investeringen moeten zorgen voor de ontwikkeling van verschillende soorten batterijen. De lithium-ijzerfosfaatbatterij - kortweg LFP-batterij - krijgt voorrang en staat op de planning voor 2024. Een jaar later komt de eerste EV met zo'n accupakket op de markt. Hyundai is vol lof over de hogere energiedichtheid en verbeterde efficiëntie bij lage temperaturen van dit type batterij en lepelt hem in toekomstige elektrische instapmodellen en middenklassers van Hyundai en Kia.

Naast LFP-batterijen wil Hyundai zich ook richten op de ontwikkeling van lithium-ion batterijen en de veelbelovende solid-state accu’s. Wanneer deze batterijen kunnen worden ingezet maken de Zuid-Koreanen niet bekend.

Extra voordeel

Door zelf batterijen te ontwikkelen kan Hyundai niet alleen zijn elektrische auto's betaalbaar houden, het betekent ook dat de grote autoproducent minder afhankelijk wordt van China. Momenteel maakt Hyundai in sommige van zijn modellen gebruik van een accupakket van Chinese makelij. Zo zit in de Hyundai Kona Electric bijvoorbeeld een accu van Chinese batterijgigant CATL.

hyundai-ioniq-5-2022-77-kwh-2023-2

Klaar voor de volgende stap?

Deel artikel

Alle artikelen

Zo bereikt de DS no.8 (2025) zijn indrukwekkende actieradius van 750 km

Zo bereikt de DS no.8 (2025) zijn indrukwekkende actieradius van 750 km

Autonieuws
 Dit maakt de Zeekr 7X (2025) het neusje van de zalm op EV-gebied

Dit maakt de Zeekr 7X (2025) het neusje van de zalm op EV-gebied

Autonieuws
92 procent van EV-rijders wil niet terug naar benzineauto

92 procent van EV-rijders wil niet terug naar benzineauto

Autonieuws
Ontdek meer