Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-partner-front

Peugeot Partner

1 / 3
peugeot-partner-front
peugeot-partner-side
peugeot-partner-back

Sterke punten

  • Compact van buiten, ruim van binnen
  • Handig: schuifdeuren en opbergvakken
  • Benzine, diesel of elektrisch

Zwakke punten

  • Bouwkwaliteit kan beter
  • EV heeft relatief beperkte actieradius en is prijzig
  • Matige standaard veiligheidsuitrusting

Peugeot Partner : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Peugeot Partner, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Peugeot Partner: populaire Franse bedrijfsauto

De Peugeot Partner is ontworpen als bedrijfswagen. De personenversie doet echter goed mee als praktische MPV voor het gezin. Sinds 2018 is de Partner uitsluitend nog als bedrijfswagen verkrijgbaar; de gezinsauto wordt apart verkocht onder de naam Rifter. Die is nu alleen nog maar verkrijgbaar als 100% elektrische versie en dat geldt ook voor de Partner. Lees meer

Interesse in een Peugeot Partner

Peugeot Partner occasions
Peugeot Partner nieuwe auto's
Peugeot Partner dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Overzichtelijk van formaat, maar zeer ruim en goed geschikt als personenauto of voor goederenvervoer.
  • Zeer geschikt voor praktisch alledaags vervoer, met handige schuifdeuren en talloze opbergvakken.
  • Ruime keuze uit benzine- en dieselmotoren, maar ook elektrische versies beschikbaar.
  • Basisuitvoeringen zijn toegankelijk geprijsd, opties redelijk betaalbaar.
  • Prima uitrustingsniveaus en veiligheidsvoorzieningen.

Technische gegevens

Motorisatie

De eerste Peugeot Partner verscheen voor het eerst in 1997 op de markt. Deze auto, die verkrijgbaar was als bestelauto of als familie-MPV, deelde zijn techniek met de vrijwel identieke Citroën Berlingo. Datzelfde gold niet alleen voor de eerste generatie (1997-2008), maar ook voor de tweede modelreeks (2008-2018). De Peugeot Partner is leverbaar geweest in verschillende lengtematen, met benzine- en dieselmotoren en in de meest recente bouwjaren zelfs als pioniers op het gebied van elektrische bestelauto’s en familiebusjes. De personenuitvoering herken je als Partner Teepee; de huidige generatie Partner kreeg van Peugeot zelfs de aparte naam: Rifter.

Maar laten we ons nu richten op de meest recente versie van de Peugeot Partner. Die zag in 2018 het levenslicht. De techniek vind je tegenwoordig niet alleen terug bij de Citroën Berlingo, maar ook bij Stellantis-zustermerk Opel bij de Opel Combo en zelfs bij Toyota, in de vorm van de Proace City Verso. Dit zijn technisch identieke auto’s, maar met andere ontwerpdetails en merklogo’s.

Bijzonder bij de nieuwste generatie Peugeot Partner is dat de Franse fabrikant een grote stap zette richting elektrische mobiliteit. De introductie van de volledig elektrische Partner is vooral interessant voor bedrijven die veel van hun dagelijkse ritten in de stad maken. De elektrische versie heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximale actieradius van 275 kilometer.

Sinds 2022 zijn zowel de bedrijfsauto Partner als de gezins-MPV Rifter enkel nog als elektrische auto beschikbaar. De overstap van benzine of diesel naar elektrisch is niet voor iedereen weggelegd. Als elektrische auto zijn de Peugeot Partner en Rifter namelijk aanzienlijk duurder in aanschaf. Peugeot heeft geen hybride versies van de Partner of Rifter gebouwd.

De meest recente modelreeks van de Peugeot Partner is leverbaar geweest met benzinemotoren en diesels. De enige benzinemotor was de PureTech 110, een 1,2-liter driecilinder turbo met 81 kW (110 pk) en 205 Nm trekkracht. Aangezien veel Partners als werkpaard worden ingezet, ligt de keuze voor een diesel meer voor de hand. Het begon met een 1.6 met 55 kW (75 pk). Later kwam een modernere en zuiniger 1.5 BlueHDi-diesel met 73 kW (100 pk) of 96 kW (130 pk). Die staan bekend als sterk en zuinig. Er is keuze uit een handgeschakelde zesbak of een achttraps automatische transmissie.

Afmetingen

Klein en wendbaar voor stadsverkeer of bijzonder ruim voor uitgebreid goederentransport. Bij de Peugeot Partner heb je keuze uit verschillende afmetingen. De kleinste variant is 4,4 meter lang, de grotere versie is tot 4,75 meter in lengte. Wie een grotere Peugeot bedrijfswagen wenst, kan altijd kijken naar een Peugeot Expert of Peugeot Boxer.

Een van de grote troeven van de Peugeot Partner als bedrijfsauto is zijn riante laadvermogen, zeker voor een auto met redelijk overzichtelijke omvang. Het laadvolume bedraagt minimaal 3,30 en maximaal 4,40 kubieke meter. Zelfs grote en zware europallets passen gemakkelijk in de auto. Het laadvermogen van de kleinere versie bedraagt 650 kilogram, een upgrade tot 1.000 kilogram is mogelijk. De puur elektrische Peugeot e-Partner doet het ook goed met een maximaal laadvermogen van zo’n 800 kilogram. De laadruimte verschilt niet van de andere versies; de accu’s liggen in de vloer van de auto en vormen zo geen ruimtebeperking.

Uiteraard kan de Peugeot Partner desgewenst met een optionele trekhaak worden besteld. Zo wordt de Partner extra handig en praktisch inzetbaar. De Partner biedt een maximaal trekvermogen van 1.200 kilogram.

De belangrijkste specificaties op een rij:

Peugeot Partner/Rifter
Marktintroductie 2018
Lengte x breedte x hoogte 4,4-4,7 m x 1,8 m x 1,8 m
Wielbasis 2,8-3,0 m
Inhoud bagageruimte 3.300-4.400 l
Ledig gewicht 1.284-1.607 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.940-2.385 kg
Cilinderinhoud 1.199-1.560 cm3
Vermogen 55-100 kW (75-136 pk)
Koppel 205-300 Nm
Topsnelheid 130-183 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 8,9-15,7 sec
Tankinhoud 60 l
Verbruik 4,3-5,9 l/100 km
CO₂-uitstoot 111-123 g/km

Varianten

Als je de Peugeot Partner als nieuwe auto wilt bestellen, moet je eerst de juiste carrosserieversie kiezen. Hiervoor zijn twee verschillende lengtes beschikbaar. Bovendien kan op verzoek een groter laadvermogen worden toegevoegd.

Uiteraard kunnen desgewenst verschillende uitrustingslijnen of comfortpakketten worden gekozen. Die zijn bepalend voor het comfort van de Peugeot Partner. De standaard uitvoering is karig uitgerust, maar kan met optiepakketten alsnog worden aangekleed. Wel krijg je standaard onder meer voorzieningen aan boord als een hillstart assistent, Bluetooth-connectiviteit en een usb-aansluiting. Als optie zijn er cruise control, airconditioning, het 10-inch infotainmentscherm en een head-up display.

Luxe begint bij het Premium uitrustingsniveau, met onder meer automatische airco, parkeersensoren en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Daarboven heb je Asphalt met elegante exterieurdetails, mistlampen vóór en de bijzondere Peugeot i-Cockpit.

Prijzen

De Peugeot Partner van de nieuwste generatie heeft in de prijslijsten gestaan vanaf 13.990 euro. Dit is de bestelwagen in een kortere versie, met de minst krachtige dieselmotor en een basisuitrusting. Tegenwoordig is er alleen de volledig elektrische e-Partner, die verkrijgbaar is vanaf 27.000 euro.

In zijn segment is de Peugeot Partner als occasion erg populair. De nieuwste generatie Peugeot Partner is nog maar enkele jaren op de markt, dus de prijzen liggen hier nog redelijk hoog. Vanaf 17.000 euro is er een tweedehands Peugeot Partner te koop van de huidige modelreeks.

Wie een koopje zoekt, kan het beste kijken naar een oudere modelgeneratie. Een Peugeot Partner van de tweede generatie vormt een prima compromis tussen betaalbaarheid en goede dagelijkse bruikbaarheid. Een exemplaar met lage kilometerstand en keurige technische historie begint bij zo’n 10.000 euro.

Design

Buitenkant

Peugeot heeft deze derde generatie Partner een nieuw en fris uiterlijk gegeven. Dit geldt niet alleen voor de binnenzijde, maar ook voor de buitenkant. De bedrijfswagen ziet er nu zelfverzekerd, elegant en modern uit. Het radiatorrooster en de lichtsignatuur zijn minder prominent aanwezig dan bij eerdere modelgeneraties. Fijne contouren op de carrosserie, ook op de motorkap, benadrukken nog eens de toegankelijke indruk van de auto.

De elektrische bedrijfsauto is te herkennen aan een blauw ‘e-PARTNER’-logo op de achterzijde en grotere wielen (16-inch). Het laadklepje bevindt zich in het linker achterspatbord, waar de brandstofversies hun tankklep hebben.

Binnenkant

Ook het interieur is weer helemaal bij de tijd. Niet alleen het onderstel is comfortabel, de stoelen zijn dat ook. In deze bedrijfswagen zijn er natuurlijk de traditionele aflegplanken en opbergvakken in het interieur, waar je makkelijk alle belangrijke accessoires kwijt kunt. Ook op het gebied van infotainment is de auto helemaal modern, zeker als je in de hogere uitrustingslijnen kiest voor het grotere multimediascherm in de middenconsole.

Veiligheid

De Peugeot Partner scoorde vier sterren bij de Euro NCAP-botsproeven in 2018. Een keurige score, waarmee de auto zich goed staande houdt in zijn segment. In deze nieuwste generatie zijn allerlei systemen en technologieën beschikbaar, waaronder bijvoorbeeld een noodremassistent, rijbaanassistent en diverse airbags.

Ook helpen een achteruitrijcamera en parkeersensoren om veilig en vlot te manoeuvreren. De overlaadfunctie is bijzonder innovatief en praktisch. Zodra het toegestane totaalgewicht wordt overschreden, krijgt de bestuurder een waarschuwing. Ook handig voor een veilige reis zijn zaken als hillstart assist, snelheidsregelaar/begrenzer, driver warning alert, automatisch grootlicht en dodehoekassistentie.

Alternatieven

Wie op zoek is naar een compacte bedrijfswagen kan bij veel merken terecht. De Peugeot Partner heeft binnen het Stellantis-moederconcern soortgenoten als de Citroën Berlingo en Opel Combo. Dan is er nog de Volkswagen Caddy, die bekend staat om zijn bouwkwaliteit en robuuste voorkomen. Een Renault Kangoo is een populaire keuze voor wie comfort en zuinige motoren wenst, net als de Fiat Doblo. De Ford Transit Connect spreekt kopers aan die rijdynamiek en praktisch gebruiksgemak willen combineren. Allemaal waardige alternatieven dus. Peugeot heeft zeker niet het rijk alleen.

FAQ

Is de Peugeot Partner alleen nog beschikbaar als bedrijfsauto?
Ja. Peugeot besloot om de Peugeot Partner alleen als bedrijfsauto te verkopen. De personenversie is afzonderlijk verkrijgbaar onder de naam Rifter.
Is de Peugeot Partner een veilige auto?
De Peugeot Partner scoorde vier sterren bij de Euro NCAP-botsproeven in 2018. Een keurige score, waarmee de auto zich goed staande houdt in zijn segment. In deze nieuwste generatie zijn allerlei **bestuurdersassistentiesystemen en veiligheidstechnologieën** beschikbaar.
Wat is de actieradius van de volledig elektrische Peugeot Partner?
De huidige generatie Peugeot Partner is enkel nog nieuw leverbaar als volledig elektrische auto. Die versie is specifiek gericht op ondernemers en bedrijven die de meeste kilometers maken in de stad. De elektromotor heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en biedt een **maximale actieradius van 275 kilometer**.

Beoordelingen voor Peugeot Partner

31 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Meer details

Meer links