Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-e-traveller-front

Peugeot e-Traveller

Sterke punten

  • Stille en trillingvrije elektromotor
  • Ruim en veelzijdig interieur
  • Elektrische schuifdeuren

Zwakke punten

  • Actieradius
  • Niet goedkoop
  • Gebaseerd op bedrijfsauto

Peugeot Traveller : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Peugeot Traveller, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Peugeot e-Traveller: elektrische personenbus op z’n Frans

De e-Traveller is de elektrische personenbus van Peugeot. De elektromotor biedt voldoende bruikbaar vermogen en met de op afstand bedienbare elektrische schuifdeuren steel je de show. Toch is deze e-Traveller gebaseerd op een bedrijfswagen en zul je de beloofde actieradius zelden benaderen.

Interesse in een Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller occasions
Peugeot e-Traveller nieuwe auto's
Peugeot e-Traveller dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Pluspunten (5):

  • Bruikbaar elektrisch vermogen
  • Veelzijdig en ruim interieur
  • Prima veiligheidsuitrusting
  • Ergonomisch interieur
  • Modern infotainment

Technische gegevens

Motorisatie

Elke Peugeot e-Traveller rijdt super stil en comfortabel dankzij de 100 kW (136 pk) sterke elektromotor. De capaciteit van de accu (50 of 75 kWh) bepaalt hoe ver je maximaal kunt komt tussen laadstops. Dat is bij maximaal 230 kilometer (50 kWh) of 330 kilometer (75 kWh).

Drie beschikbare rijmodi (eco, normaal en power) bepalen het rijgedrag van de elektrische Peugeot en hoe effectief je met de beschikbare stroom omgaat. In de eco-stand wordt de werking van de airconditioning beperkt. Normaal is goed voor comfortabel dagelijks gebruik. De Power-modus biedt optimale prestaties, ook bij zwaardere belading. Los daarvan kun je uit twee regeneratieniveaus kiezen: ‘matig’ voelt als een gewone automaat, ‘verhoogd’ biedt extra vertraging en levert meer stroom terug aan de accu.

Afmetingen

Dankzij de hoge zitpositie merk je zelden dat je met een forse auto onderweg bent. Toch biedt de auto gigantisch veel binnenruimte. Met een breedte van 1,92 meter zul je de auto zonder veel moeite door druk stadsverkeer kunnen sturen. Een hoogte van 1,89 meter voorkomt kopzorgen bij de meeste parkeergarages.

Standaard biedt de e-Traveller al veel bagageruimte. Met gemak kun je stoelen op de tweede of derde zitrij opklappen of zelfs helemaal weghalen. De bagageruimte groeit hierdoor tot ruim 3.000 liter (standaard) of bijna 3.500 liter (lang).

De belangrijkste specificaties op een rij

Peugeot e-Traveller
Marktintroductie 2020
Lengte 4,95 - 5,30 m
Breedte 1,92 m
Hoogte 1,89 m
Wielbasis 3,27 m
Inhoud bagageruimte 603 - 989 l
Ledig gewicht 1.987 - 2.164 kg
Geremd trekgewicht 1.000 kg
Maximum vermogen 100 kW (136 pk)
Maximaal koppel 260 Nm
Topsnelheid 130 km/u
Acceleratie 0-100 km/u 13,1 - 14,3 sec
Batterijcapaciteit 50 - 75 kWh
Actieradius 230 - 330 km
Verbruik 22 kWh/100 km

Varianten

Peugeot brengt de e-Traveller in twee lengtevarianten: de standaardversie van 4,95 meter lang of de langere ‘Long’-versie die 5,30 meter lang is. Met een hoogte van 1,92 meter is het voor beide versies zo dat je ze zonder kopzorgen in de meeste parkeergarages kwijt kunt.

Beide varianten delen hetzelfde platform en daardoor hebben we beide dezelfde wielbasis. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat de lange versie meer bagageruimte biedt. Wel bieden allebei de uitvoeringen plaats aan maximaal negen inzittenden.

Prijzen

De Peugeot e-Traveller is beschikbaar vanaf 56.229 euro (50 kWh) of 67.179 euro (75 kWh). Omdat het model nog niet zo lang op de markt is, zijn gebruikte exemplaren schaars.

Design

Buitenkant

Binnen het moederconcern Stellantis zijn meerdere varianten verkrijgbaar van deze ruimtewagen. De Franse ontwerpers bij Peugeot hebben hun best gedaan om deze elektrische minibus een stijlvol en elegant ontwerp te geven. De Peugeot e-Traveller is voorzien van LED-dagrijverlichting, xenonkoplampen, 17-inch lichtmetalen velgen en achterruiten in extra getint glas. Aan de achterzijde van de auto zie je de kenmerkende blauwe ‘e’ in de modelaanduiding. Hiermee onderstreept Peugeot dat je in een elektrische versie onderweg bent.

Binnenkant

Klim aan boord van de Peugeot e-Traveller en je ziet een moderne, maar rustig vormgegeven cockpit. De bedieningsknoppen zijn makkelijk te vinden. De hoge zit biedt uitstekend overzicht op de weg. In het instrumentenpaneel zie je essentiële rij-informatie op een 3,5-inch kleurenscherm. Dankzij een groter 7-inch aanraakscherm in de middenconsole zijn alle benodigde functies binnen handbereik.

De elektrische e-Traveller kan verder worden uitgerust met stoelverwarming, navigatie met spraakbesturing en een audio-installatie met DAB-ontvangst. Laat de autosleutel gerust in je broekzak of tas zitten: dankzij keyless start herkent de auto de bestuurder aan de sleutel en kun je direct met de e-Traveller onderweg.

Met behulp van een app op je smartphone kun je op afstand het opladen van je Peugeot e-Traveller regelen. Staat de auto aan de laadpaal, dan is het voordelig om het interieur van de auto alvast voor te verwarmen. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare actieradius.

Veiligheid

De Peugeot e-Traveller heeft na botsproeven de hoogst mogelijke beoordeling gekregen van Euro NCAP: 5 sterren. Je kunt dus met een gerust hart zeggen dat dit een veilige auto is. Tot maximaal 30 km/u helpt een automatisch noodremsysteem om aanrijdingen te voorkomen.

Ook zijn er meerdere veiligheidssystemen die je helpen om de aandacht bij het rijden te houden. Denk bijvoorbeeld aan verkeersbordherkenning, adaptieve cruise control, spraakbesturing vanaf het multifunctionele stuurwiel en achteruitkijkcamera met 180-graden zicht rondom de auto.

Alternatieven

De Peugeot e-Traveller is een goed voorbeeld van de nieuwe generatie elektrische ruimtewagens. Die zijn best prijzig, zeker als je je realiseert dat ze gebaseerd zijn op ‘gewone’ bedrijfsauto’s. Toch zijn ze het overwegen waard vanwege de lage gebruikskosten, veelzijdigheid en de enorme ruimte aan boord.

Behalve Peugeot zijn ook veel andere fabrikanten bezig met de overstap naar elektrisch rijden. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Mercedes-Benz eVito Tourer of EQV? Die zijn wellicht duurder in aanschaf, maar zijn wellicht gunstiger als het gaat om restwaarde.

Binnen het eigen moederconcern Stellantis heeft Peugeot ook de nodige concurrentie. De Citroën e-SpaceTourer, Opel Zafira-e Life of Fiat e-Scudo Combi om er een paar te noemen. Toyota bouwt op precies hetzelfde platform de Proace Shuttle en Verso. Al deze ruimtewagens zijn grotendeels op hetzelfde recept gebaseerd. Kortom: jouw persoonlijke smaak en budget zullen doorslaggevend zijn bij het maken van jouw keuze.

FAQ

Is de Peugeot e-Traveller betrouwbaar?
Je kunt Peugeot gerust beschouwen als een gevestigd automerk met een prima reputatie als het gaat om betrouwbaarheid. Omdat de e-Traveller nog maar kort op de markt is, valt moeilijk te zeggen hoe betrouwbaar dit model op de lange termijn zal zijn. Van de elektrische aandrijflijnen van Peugeot, zoals in de e-Traveller, zijn echter geen structurele tekortkomingen bekend. Verder is het goed om te weten dat elektrische voertuigen (EV’s) minder bewegende onderdelen hebben dan voertuigen met verbrandingsmotor. Dat betekent over het algemeen minder mechanische problemen, en dus minder vaak naar de garage voor onderhoud of reparaties.
Hoe snel kun je de Peugeot e-Traveller opladen?
Peugeot belooft dat je je e-Traveller in 30 minuten kunt opladen tot 80 procent. Daarvoor zul je wel een 100 kW-snellader moeten gebruiken. Met een gewone 11 kW-aansluiting duurt volledig opladen 5 uur en 15 minuten (50 kWh batterij) of 7 uur en 45 minuten (75 kWh batterij). Via Peugeot kun je kiezen voor een abonnement op Free2Move. Dan krijg je via de mobiele app toegang tot een netwerk van ruim 220.000 laadpunten in heel Europa.
Hoe lang krijg je garantie op de Peugeot e-Traveller?
Van de Fransen krijg je twee jaar garantie op een nieuwe Peugeot e-Traveller. Dat is niet riant als je het vergelijkt met de concurrentie, die vaak meerdere jaren garantie geven. Peugeot geeft die garantie dan wel weer zonder kilometerbeperking. Op de carrosserie geeft Peugeot twaalf jaar garantie. Elke 40.000 kilometer of elke twee jaar is het verstandig om de e-Traveller naar de garage te brengen voor een reguliere controle of onderhoudsbeurt.

Meer informatie

Meer details