Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-movano-front

Opel Movano

1 / 3
opel-movano-front
opel-movano-side
opel-movano-back

Sterke punten

  • Bijzonder groot laadvolume
  • Standaard veel assistentiesystemen
  • Breed uitvoeringenaanbod

Zwakke punten

  • Groot voor stadscentra/parkeervakken
  • Nieuwprijs relatief hoog
  • Weinig luxe aan boord

Opel Movano : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Movano, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 33.820,-*
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Movano: een degelijke en veilige bedrijfswagen

De Opel Movano bedrijfswagen is sinds 1998 op de Nederlandse markt. Als klassiek samenwerkingsmodel was hij aanvankelijk gebaseerd op de Renault Master en vanaf 2021 op de Fiat Ducato. In zijn derde generatie maakt de Opel Movano indruk met standaard assistentiesystemen en een groot laadvolume. Lees meer

Interesse in een Opel Movano

Opel Movano occasions
Opel Movano nieuwe auto's
Opel Movano dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Bijzonder groot laadvolume, zelfs als ‘kleinste’ variant
  • Veel verschillende formaten en naar wens leverbaar met gespecialiseerde opbouw
  • Standaard voorzien van veel veiligheids- en assistentiesystemen
  • Sinds 2018 ook met volledig elektrische aandrijving

Technische gegevens

Motorisatie

De Opel Movano is altijd geleverd met viercilinder dieselmotoren, afhankelijk van de modelgeneratie met een inhoud van 2,2- tot 3,0-liter. De meeste motoren waren en zijn leverbaar met verschillende vermogens, waardoor er een breed aanbod is van zuinige tot krachtige dieselmotoren. De motoren waren aanvankelijk afkomstig van zowel Renault als Nissan (en enkele van Sofim). Later zijn de motoren door Renault en Nissan in samenwerking ontwikkeld. De Opel Movano is er met zowel voor- als achterwielaandrijving, mede afhankelijk van de motorvariant. Er is te kiezen uit een handgeschakelde transmissie met vijf of zes versnellingen. De eerste en derde modelgeneratie waren ook leverbaar met een geautomatiseerde handbak, waarbij niet hoeft te worden gekoppeld. Sinds 2018 zijn er ook volledig elektrisch aangedreven Opel Movano modellen. Die hebben altijd een vaste overbrenging, ofwel ze rijden als een auto met automaat. Afhankelijk van model en uitvoering bedraagt de actieradius 120 km (WLTP) voor de eerste elektrische versie en 117 tot 224 km (WLTP) voor het nieuwste model uit 2021.

Afmetingen

De Opel Movano is leverbaar in verschillende formaten. Denk aan extra lange uitvoeringen of modellen met verhoogd dak, of zelfs een specifieke opbouw volledig naar wens. Afhankelijk van de gekozen (reguliere) carrosseriemaat is de derde generatie Opel Movano ongeveer 4,9 tot 6,3 meter lang. De hoogte varieert van ongeveer 2,2 tot 2,7 meter. De wielbasis meet ca. 3,5 tot 4,0 meter. De breedte is wel voor alle varianten gelijk, met vrijwel precies twee meter. Voor de eerdere modelgeneraties gelden iets afwijkende (kleinere) afmetingen, maar het scheelt weinig met het nieuwe model.

De belangrijkste specificaties op een rij (modellen met een verbrandingsmotor)

Opel Movano (derde generatie)
Marktintroductie 2021
Lengte x breedte x hoogte 4,96 – 6,36 m x 2,03 m x 2,15 – 2,76 m
Wielbasis 3,45 – 4,04 m
Inhoud bagageruimte 10.000 – 17.000 l
Ledig gewicht 1.890 – 2.100 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 3.500 kg
Cilinderinhoud 2.179 cm3
Vermogen 88 kW (120 pk) – 121 kW (165 pk)
Koppel 310 – 370 Nm
Topsnelheid 155 – 160 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u Niet geregistreerd
Tankinhoud 90 l
Verbruik 6,6 – 7,5 l/100 km
CO₂-uitstoot 175 – 206 g/km

De belangrijkste specificaties op een rij (volledig elektrisch)

Opel Movano-e
Marktintroductie 2021
Lengte x breedte x hoogte 4,96 – 6,36 m x 2,03 m x 2,15 – 2,76 m
Wielbasis 3,00 – 4,04 m
Inhoud bagageruimte 8.000 – 17.000 l
Ledig gewicht 2.315 – 2.770 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 3.500 kg
Vermogen 90 kW (122 pk)
Koppel 260 Nm
Topsnelheid 110 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u Niet geregistreerd
Batterijcapaciteit 37 – 70 kWh
Verbruik Niet geregistreerd
Actieradius 117 – 224 km

Varianten

De Opel Movano is geleverd in talrijke varianten en dat verspreid over drie modelgeneraties. Er zijn nog meer varianten als je facelifts meerekent. Dat maakt het gamma niet direct overzichtelijk. De Opel Movano is niet alleen verkrijgbaar in verschillende hoogtes en lengtes, maar ook in verschillende versies: Combi, met dubbele cabine, als bestelwagen of passagiersbus. Daarnaast zijn de versies Selection, Edition of ecoFLEX beschikbaar. Het voordeel van de vele opties en varianten is echter dat je altijd het model vind dat precies aan je eisen voldoet. Daarnaast zijn er de nodige merkvarianten. De eerste generatie Opel Movano was er ook als Renault Master en Nissan Interstar. Hetzelfde geldt voor de tweede generatie, die ook een tijdje Nissan NV400 heette. De derde generatie is dan weer gebaseerd op de bestelbus die ook wordt verkocht als Fiat Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer, Toyota ProAce Max en buiten Europa ook als onder meer Ram Promaster.

Prijzen

De derde generatie Opel Movano heeft op dit moment (januari 2024) een nieuwprijs die afhankelijk van de uitvoering varieert van 29.000 tot 67.000 euro. Daarbij valt vooral op dat de volledig elektrisch aangedreven Opel Movano-e aanzienlijk duurder is dan de modellen met brandstofmotor. Een Opel Movano occasion kan echter al heel betaalbaar zijn. De prijzen beginnen al onder de 2.000 euro, maar dan gaat het wel om een vroege van de eerste generatie en ook zal je dan een vaak zeer hoge kilometerstand moeten accepteren. Een Opel Movano van maximaal tien jaar oud is te vinden vanaf zo’n 6.000 euro. De prijzen lopen op tot zo’n 60.000 euro, maar dan gaat het om bijna nieuwe (elektrische) exemplaren of met een speciale inrichting of opbouw.

Design

Buitenkant

Zoals bijna iedere bestelbus heeft de Opel Movano vooral een praktisch design, als een soort grote stalen doos. Ten opzichte van zijn merkvarianten (zie Varianten) onderscheidt de Opel Movano zich wel met een afwijkende voorzijde met Opel vormgeving. Voor een bestelbus hebben de meeste Opel Movano modellen een vrij speels design met vloeiende lijnen.

Binnenkant

Ook vanbinnen is de Opel Movano vooral praktisch en doelmatig, maar in de loop der jaren is wel het een en ander veranderd. De eerste modellen boden nauwelijks meer dan het essentiële, terwijl de nieuwste modellen ook voorzien in zaken zoals een modern infotainment met goede connectiviteit. Naast veel opbergvakken bieden de nieuwste modellen ook slimmigheden zoals een laptophouder, of een rugleuning van de middelste zitplaats die tot tafeltje kan worden gemaakt. Zo wordt de Opel Movano een mobiel kantoor.

Veiligheid

Bedrijfswagens zoals de Opel Movano worden in principe niet getest door de Euro NCAP of vergelijkbare organisaties. Wel kunnen we kijken naar de veiligheidsuitrustingen. De basisversie van de Opel Movano omvat een bestuurdersairbag, ABS, Traction Control Plus en ESP. Bovendien is de nieuwste generatie uitgerust met een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer en het verlaten van de rijstrook. Blind Spot Assist en Trailer Assist zijn ook aan boord. De goede remmen in de Opel Movano dragen ook bij aan de veiligheid.

Alternatieven

De Opel Movano is een bestelbus in het grootste segment. Directe concurrentie is er in de vorm van de vele merkvarianten, zoals de Renault Master, Nissan Interstar, Citroën Jumper, Peugeot Boxer en Toyota ProAce Max. De keuze tussen deze modellen maak je vooral op basis van merkvoorkeur. Natuurlijk is er nog meer concurrentie in de vorm van de Ford Transit, Mercedes-Benz Sprinter en Volkswagen Crafter. Deze modellen bieden vergelijkbare uitvoeringen en prestaties, maar ook wel uitvoeringen met meer luxe dan de Opel Movano. Dat maakt ze wel ook duurder.

FAQ

Wat kost een Opel Movano?
De Opel Movano heeft op dit moment (januari 2024) een nieuwprijs van 29.000 tot 67.000 euro. Een Opel Movano occasion is te vinden voor prijzen van 2.000 tot 60.000 euro.
Welke motor zit er in een Opel Movano?
De Opel Movano is altijd geleverd met viercilinder dieselmotoren, afhankelijk van de modelgeneratie met een inhoud van 2,2 tot 3,0 liter. Sinds 2018 zijn er ook volledig elektrisch aangedreven Opel Movano modellen.
Wat zijn de afmetingen van een Opel Movano?
De derde generatie Opel Movano is ongeveer 4,9 tot 6,3 meter lang, 2,2 tot 2,7 meter hoog en 2,0 meter breed. Voor de eerdere modelgeneraties gelden iets afwijkende (kleinere) afmetingen, maar die schelen weinig met het nieuwe model.

Beoordelingen voor Opel Movano

9 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Meer details