Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Opel_Astra_Sports_Tourer.jpg

Opel Astra Sports Tourer

1 / 3
Opel_Astra_Sports_Tourer.jpg
Opel_Astra_Sports_Tourer3.jpg
Opel_Astra_Sports_Tourer2.jpg

Sterke punten

  • Veel bagageruimte
  • Degelijke interieurafwerking
  • Goede ergonomie

Zwakke punten

  • Infotainment soms wat omslachtig
  • Mist bepaalde veiligheidssystemen
  • Relatief dure hybride

Opel Astra : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Astra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Astra Sports Tourer: ruim, veelzijdig, elegant

De Opel Astra is een succesnummer van het Duitse merk. Dat geldt ook voor de nieuwe generatie van 2021. In 2022 komt de Astra Sports Tourer op de markt, een stationwagen variant. Sinds 2023 is er ook een volledig elektrische versie, de Opel Astra Sports Tourer Electric. Lees meer.

Interesse in een Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer occasions
Opel Astra Sports Tourer nieuwe auto's
Opel Astra Sports Tourer dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Nieuw platform en aantrekkelijk design
  • Verbrandingsmotor, plug-in hybride en elektrisch
  • Volledig digitale cockpit
  • Een van de ruimste stationwagens in zijn segment

Technische gegevens

Motorisatie

De Opel Astra Sports Tourer heeft een breed aanbod motoren. Je kunt kiezen uit versies met benzinemotoren, hybride-aandrijving of volledig elektrisch. De ‘basismotor’ is de driecilinder 1.2 Turbo Start/Stop met een vermogen van 81 kW (110 pk), gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. Deze benzinemotor is er ook met 96 kW (130 pk), gekoppeld aan ofwel dezelfde zesbak of een achttrapsautomaat.

De plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een viercilinder 1.6 Turbo Hybrid benzinemotor met 110 kW (150 pk), een elektromotor van 81 kW en een achttrapsautomaat. Het systeemvermogen is 133 kW (180 pk). De plug-in hybride versie heeft een batterij van 12,4 kWh, goed voor een elektrisch rijbereik tot aan 62 kilometer (WLTP).

De sterkste variant met een plug-in hybride aandrijflijn is de GSe. Die biedt een totaal systeemvermogen van 165 kW (225 pk). De benzinemotor heeft in dit geval een vermogen van 133 kW (180 pk).

De volledig elektrische Astra Sports Tourer Electric heeft een vermogen van 115 kW (156 pk). De hybride-variant laat een gecombineerd verbruik volgens WLTP noteren van 1,1-1,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 25-27 g/km (WLTP). De 1.2 benzinemotoren verbruiken gemiddeld 5,4-5,8 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 123-131 g/km (WLTP)

Afmetingen

Met een lengte van 4,64 meter, hoogte van 1,48 meter en breedte van 1,86 meter is de Opel Astra Sports Tourer zo’n 27 centimeter langer dan de vijfdeurs Astra. De wielbasis van de Sports Tourer is met 2,73 meter ongeveer vijf centimeter langer dan die van de vijfdeurs Astra. De overhang achter van de Sports Tourer is ruim twintig centimeter langer dan die van de vijfdeurs. Daardoor is de Sports Tourer een van de grootste stationwagens in het C-segment.

De Opel Astra Sports Tourer heeft een bagageruimte van 516 liter voor de hybride en de volledig elektrische variant en 601 liter voor de conventionele versie. Met de achterbank neergeklapt is dat maximaal 1.553 resp. 1.634 liter. De batterij voor de geëlektrificeerde versies kost je dus zo’n 80 à 90 liter bagageruimte.

De belangrijkste specificaties op een rij

Opel Astra Sports Tourer 1.2 Turbo
Marktintroductie 2022
Lengte x breedte x hoogte 4,64 x 1,86 x 1,48m
Wielbasis 2,73 m
Inhoud bagageruimte 516 – 1.634 l
Ledig gewicht 1.276
Toelaatbaar totaalgewicht 1.870 kg
Cilinderinhoud 1.199 cm3
Vermogen 81 kW (110 pk)
Koppel 205 Nm
Topsnelheid 199 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 10,8 sec
Tankinhoud 52 l
Verbruik 5,6 l/100 km
CO₂-uitstoot 127 g/km

De belangrijkste specificaties op een rij

Opel Astra Sports Tourer Electric
Marktintroductie 2023
Lengte x breedte x hoogte 4,64 x 1,86 x 1,48m
Wielbasis 2,73 m
Inhoud bagageruimte 515 – 1.553 l
Ledig gewicht 1.760 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.200 kg
Vermogen 115 kW (156pk)
Koppel 260 Nm
Topsnelheid 170 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 9,3 sec
Batterijcapaciteit 54 kWh
Verbruik 14,8 – 15,5 kWh/100 km
Actieradius 413 km

Varianten

Opel verkoopt zijn Astra Sports Tourer in vier uitvoeringen. De basisversie heet Edition. Dan zijn er nog de GS en de Ultimate. De sterkste hybride is er ook als GSe en de elektrische Astra Sports Tourer is er uitsluitend als Electric Edition en als GS.

De basisuitrusting omvat al alle gebruikelijke veiligheids- en comfortzaken, infotainment met een scherm van 10-inch kleurenscherm en onder meer elektronische klimaatregeling. De Electric is verder voorzien van onder meer een 11 kW 3-fase boordlader, een warmtepomp en specifieke bumpers en 18-inch wielen.

De GS legt de nadruk wat meer op sportiviteit, met sportstoelen, enkele zwarte carrosseriedelen. exterieurelementen en 17-inch wielen. En de Electric GS heeft dezelfde afwijkende details als hierboven genoemd.

De topversie Ultimate heeft onder meer alcantara bekleding, uitgebreid verstelbare sportstoelen en een elektrisch bedienbaar schuif-/kantelbaar panoramadak en Intellilux Pixel LED-verlichting.

De GSe is nóg nadrukkelijker op sportiviteit gericht, met onder meer een aangepast onderstel, lichtmetalen 18-inch wielen en specifieke stylingdetails.

Prijzen

De Opel Astra Sports Tourer is nieuw te koop voor prijzen vanaf ongeveer 33.500 euro. De hybride Astra Sports Tourer staat voor ongeveer 42.000 euro in de prijslijst, net als de volledig elektrische Astra Sports Tourer Electric. Tot in 2023 was ook een 1.5 CDTI-dieselversie leverbaar, voor prijzen van 40.000 tot 44.000 euro.

Het occasionaanbod van de Opel Astra Sports Tourer is groot. Het huidige model is echter nog niet zo lang op de markt, dus het aanbod van de versie met de Opel Vizor is beperkt. Prijzen van occasions van de laatste generatie beginnen bij zo’n 30.000 euro voor versies met de 1.2 Turbomotor en geen of weinig kilometers. Maar hoe ouder de Astra, des te meer de prijs zakt. Oude(re) diesels vind je voor prijzen vanaf 3.000 euro.

Design

Buitenkant

De Opel Astra en Astra Sports Tourer zijn in 2021/2022 geheel vernieuwd. De auto oogt veel dynamischer dan voorheen. Opvallend in de nieuwe huisstijl van Opel is de zogenoemde ‘Opel Vizor’, het donkere frontpaneel waarin de koplampen zijn geïntegreerd. Die koplampen zijn in alle versies voorzien van LED-techniek. De topversie heeft zelfs LED-matrixkoplampen met 168 pixels. De gestrekte lijn van de Astra Sports Tourer benadrukt zijn lange wielbasis. De auto is standaard voorzien van lichtmetalen wielen, afhankelijk van de uitvoering van 16 tot 18 inch diameter. Aan de achterzijde benadrukken de horizontale lichtblokken de brede uitstraling van de Astra Sports Tourer.

Binnenkant

In de nieuwste generatie van de Opel Astra Sports Tourer is het dashboard zeer minimalistisch uitgevoerd. Het opvallendste element is wat Opel het ‘Pure Panel’ noemt: de combinatie van het infotainmentscherm en instrumentenpaneel (allebei 10-inch schermen) dat één geheel lijkt te vormen. Gelukkig zijn er fysieke knoppen in de middenconsole waarmee je de klimaatregeling en andere functies eenvoudig kunt bedienen. Opel heeft met de afwerking en de gebruikte materialen een sprong voorwaarts gemaakt.

Veiligheid

De Astra Sports Tourer profiteert van alle veiligheidssnufjes die Opel kan bieden. Standaard zijn er een hele serie airbags, automatische noodremassistent, rijstrookwaarschuwing, verkeersbord- en vermoeidheidsherkenning. Op het gebied van inzittendenbescherming scoort de Astra 80 procent voor volwassenen en 82 procent voor kinderen, maar voor de bescherming van kwetsbare medeweggebruikers en voor de veiligheidssystemen scoort de Astra 67 en 66 procent. Uiteindelijk heeft Euro NCAP de Astra vier sterren toegekend.

Alternatieven

De Opel Astra Sports Tourer concurreert in het C-segment met de grote merken. Dat is onder meer zijn concerngenoot, de Peugeot 308 SW, waarmee hij zijn technologie deelt. Andere voor de hand liggende uitdagers zijn de Volkswagen Golf Variant, de Renault Mégane Estate, de Kia Ceed Sportswagon, de Ford Focus Wagon en de Hyundai i30 Wagon.

FAQ

Welke motoren zijn beschikbaar voor de Opel Astra Sports Tourer?
De Opel Astra Sports Tourer is er met een 1.2 benzinemotor, een 1.6 plug-in hybride benzinemotor en met volledig elektrische aandrijving. De diesels zijn uit het gamma geschrapt.
De Opel Astra Sports Tourer oogt veel groter dan de vijfdeurs Astra. Klopt dat?
Jazeker, de Astra Sports Tourer is met een lengte van 4,64 meter zo’n 27 centimeter langer dan de vijfdeurs Astra. De wielbasis van de Sports Tourer is met 2,73 meter ongeveer vijf centimeter langer dan die van de vijfdeurs Astra. Ook de overhang achter van de Sports Tourer is ruim twintig centimeter langer dan die van de vijfdeurs. Hij lijkt dus niet alleen langer, hij ís het ook.
Is de Opel Astra Sports Tourer een elektrische auto?
Ja en nee. De Astra Sports Tourer Electric is zoals de naam al aangeeft een volledig elektrisch aangedreven auto. Maar de Astra Sports Tourer is er ook met (plug-in hybride) benzinemotoren. Oudere versies zijn er ook nog met dieselmotor.

Beoordelingen voor Opel Astra

928 Beoordelingen

4,3

Meer informatie

Meer details