Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mitsubishi-Colt-1.jpg

Mitsubishi Colt

1 / 3
Mitsubishi-Colt-1.jpg
Mitsubishi-Colt-2.jpg
Mitsubishi-Colt-3.jpg

Sterke punten

  • Efficiënte hybride aandrijving
  • Compact en wendbaar, ideaal in de stad
  • Modern infotainmentsysteem

Zwakke punten

  • Beperkte keuze aan motoren
  • Minder luxe interieur
  • Bescheiden bagageruimte

Mitsubishi Colt : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mitsubishi Colt, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Mitsubishi Colt: compacte allrounder met moderne technologie

De Mitsubishi Colt is terug. De compacte hatchback is met onderbrekingen al sinds 1978 op de markt. De nieuwe Colt is er uitsluitend met vijf portieren, een fris design, moderne technologie en zuinige hybride aandrijving. De wendbare en zuinige Colt is perfect geschikt voor de stad en wijde omgeving. Lees meer

Interesse in een Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt occasions
Mitsubishi Colt nieuwe auto's
Mitsubishi Colt dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Mitsubishi Colt is compact en wendbaar, perfect voor de stedelijke omgeving
  • De hybride aandrijving helpt brandstof besparen
  • Mitsubishi heeft een reputatie van duurzaamheid en betrouwbaarheid
  • Strak ontwerp en moderne technologieën maken de Colt aantrekkelijk en praktisch

Technische gegevens

Motorisatie

De Mitsubishi Colt is gebaseerd op de Renault Clio. Dat zie je als je het eenmaal weet en dat kun je ook aflezen aan de motorspecificaties. De Colt biedt keuze uit drie motorvarianten. De eerste is de 999 cm3 driecilinder benzinemotor die Renault ook in de Clio monteert. Deze basismotor is er zonder turbo met een vermogen van 49 kW (65 pk) en met turbo met 67 kW (90 pk) en resp. 95 en 160 Nm trekkracht.

Deze driecilinder verbruikt gemiddeld 5,2 liter benzine per 100 kilometer en stoot 118 resp. 117 gram CO2 per kilometer uit. De Colt accelereert met de turboloze motor in 17,1 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u en mét turbo in 12,2 seconden. De sterkste variant van deze motor vind je ook in de Renault Clio en is in de Colt gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak, de turboloze motor is gekoppeld aan een vijfbak.

De derde motorversie is de hybride 1.598 cm3 metende viercilinder benzinemotor met een systeemvermogen van 105 kW (145 pk) en 205 Nm koppel. De benzinemotor neemt daarvan 69 kW (94 pk) en 148 Nm voor zijn rekening – ook dit is een aandrijflijn die rechtsreeks uit de Clio afkomstig is. Deze behoorlijk vlotte versie van de Colt is voorzien van een sequentiële achttrapsautomaat en accelereert in slechts 9,3 seconden van 0 naar 100 km/u – een heel verschil met de basismotor. Vanwege de hybride component van de aandrijflijn is de brandstoftank iets kleiner: de hybride heeft een tank van 39 in plaats van de 42 liter van de pure benzineversie. Maar de hybrideversie is dan ook aanzienlijk zuiniger – een verbruik van 4,2 liter op 100 kilometer – en met een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer ook schoner. Alle motorversies zijn op de voorwielen aangedreven.

Afmetingen

De Mitsubishi Colt is – net als de al vaker genoemde Renault Clio waarvan het eigenlijk een kloon is – een compacte auto en zeer geschikt voor het gebruik in stedelijke gebieden. Hij heeft een lengte van 4,05 meter, een breedte van 1,80 meter en een hoogte van 1,44 meter, met een wielbasis van 2,58 meter. De draaicirkel is slechts 10,4 meter, wat bijdraagt aan de wendbaarheid en vooral in de stad van pas komt.

De bagageruimte bedraagt 301 liter in de 1.6 hybrideversie en 391 liter in de versie met de kleine motor. Met de achterbank neergeklapt groeit dat tot 979 resp. 1.069 liter.

De belangrijkste specificaties op een rij

Mitsubishi Colt
Marktintroductie 2023
Lengte x breedte x hoogte 4,05 x 1,80 x 1,44 m
Wielbasis 2,58 m
Inhoud bagageruimte 301-1.069 l
Ledig gewicht 1.024-1.260 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.530-1.765 kg
Cilinderinhoud 999-1.598 cm3
Vermogen 49-105 kW (65-145 pk)
Koppel 95-205 Nm
Topsnelheid 160-174 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 9,3-17,1 sec
Tankinhoud 39-42 l
Verbruik 4,2-5,2 l/100 km
CO₂-uitstoot 95-118 g/km

Varianten

De Mitsubishi Colt is er alleen als compacte vijfdeurs hatchback en zonder en mét hybride aandrijving. Het model is leverbaar in diverse uitvoeringen. Volgens de brochure is de Pure-uitvoering de ‘voordelige instapper’. De Intense is gericht op ‘looks en comfort’, de Intense+ is ‘rijk uitgerust’ en de uitvoering Instyle heeft ‘alles erop en eraan’. De Pure is er alleen met de kleine turboloze motor, beide andere motoren zijn er als Intense, Intense+ en Instyle. Alle uitvoeringen zijn voorzien van de nodige veiligheidssystemen.

Prijzen

Een nieuwe Mitsubishi Colt kost je minimaal ongeveer 23.000 euro voor de turboloze 1,0-literversie. De versie met turbo kost tussen de 26.000 en 29.000 euro en de hybrideversie is per uitvoering ongeveer 2.500 euro duurder dan de 1.0-turboversie. De duurste Mitsubishi Colt is de hybride 1.6 Instyle met een prijs van bijna 32.000 euro.

De huidige Colt is nog niet zo lang op de markt, de prijzen voor jonge occasions liggen dan ook nog dicht tegen de prijs van een nieuwe. De vorige generatie van de Colt, de Z30, dateert uit de periode 2004-2014 en is dus al behoorlijk op leeftijd. Die vind je nog redelijk veel voor prijzen van ongeveer 1.000 tot bijna 10.000 euro. Nóg oudere exemplaren zijn er ook nog wel, voor prijzen vanaf een paar honderd euro.

Design

Buitenkant

Zoals eerder beschreven, is de nieuwe Mitsubishi Colt een kloon van de Renault Clio. Hij heeft dus een strak en modern design, met heldere lijnen en een gestroomlijnde vorm die hem een sportieve uitstraling geven. De LED-koplampen geven de auto een futuristische look en dagrijverlichting is standaard. De lichtmetalen 16- en 17-inch wielen – alleen de Pre heeft stalen 15-inch wielen met wieldoppen – dragen bij aan het dynamische uiterlijk van de auto.

De Colt is in slechts vijf carrosseriekleuren leverbaar, namelijk wit, zwart, donkergrijs, donkerblauw en fel rood – behalve wit zijn alle kleuren metallic tinten.

Binnenkant

Het interieur van de Colt biedt een aangename combinatie van comfort en technologie. Het infotainmentsysteem is gebruiksvriendelijk en een 7-inch instrumentenpaneel is standaard, de Instyle is voorzien van een 10-inch instrumentenpaneel. In de Pure en de Intense is 7-inch Smartphone-link Display Audio met zes speakers standaard, in de Intense+-uitvoering omvat dat systeem een 9,3-inchscherm en navigatie. In de Instyle omvat het systeem ook een Bose premium audiosysteem.

Er is voldoende ruimte voor vijf personen en de voorstoelen zijn ergonomisch ontworpen. De inzittenden ondervinden voldoende steun voor langere ritten. In de basisversie is zwarte stoffen bekleding standaard, in de Intense is de bekleding zwart met grijze stof en in de Intense+ en Instyle is de bekleding donkergrijze stof met kunstleder.

Veiligheid

De Mitsubishi Colt 2024 scoort hoog op het gebied van veiligheid, met de maximale score van vijf sterren voor de Euro NCAP-crash- en veiligheidstests. Natuurlijk heeft de Colt een solide carrosseriestructuur en is hij standaard voorzien van talrijke veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS en airbags, stabiliteitscontrole, noodremsysteem, rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning, alertheidswaarschuwing voor de bestuurder en adaptieve cruise control. De hogere uitvoeringen hebben onder meer dodehoekwaarschuwing, grootlichtassistent, parkeersensoren en Around View Monitor.

Alternatieven

De Mitsubishi Colt heeft al belangrijkste alternatief natuurlijk de Renault Clio. Andere compacte hatchbacks in het B-segment zijn onder meer de Toyota Yaris, de Ford Fiesta, de Peugeot 208, de Opel Corsa en de Volkswagen Polo.

FAQ

Is de Mitsubishi Colt geschikt voor lange afstanden?
Jawel, al is hij in de eerste plaats ontworpen voor stadsverkeer. Vooral de hybride aandrijflijn en het comfortabele interieur maken de Colt ook geschikt voor langere ritten.
Wat is het brandstofverbruik van de Mitsubishi Colt?
Het gemiddelde verbruik ligt tussen 4,2 en 5,2 l/100 km. De hybride is de zuinigste versie.
Hoeveel bagageruimte heeft de Mitsubishi Colt?
De bagageruimte bedraagt minimaal 301 liter, de niet-hybride versie biedt 90 liter meer. Met de achterbank neergeklapt groeit dat tot 979 en 1.069 liter.
Hoe presteert de Mitsubishi Colt qua veiligheid?
De Mitsubishi Colt heeft de maximale vijf sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest en is voorzien van talrijke veiligheidsvoorzieningen.

Beoordelingen voor Mitsubishi Colt

97 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Meer details