Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Fiat 600e 1.jpg

Fiat 600e

1 / 3
Fiat 600e 1.jpg
Fiat 600e 2.jpg
Fiat 600e 3.jpg

Sterke punten

  • Compact en wendbaar
  • Retro, maar toch ook modern
  • Lokaal emissievrij

Zwakke punten

  • Krap op de achterbank
  • Weinig uitvoeringen
  • Duurder dan benzineversie

Fiat 600 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Fiat 600, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Fiat 600e: compacte elektrische crossover met retro-styling

De Fiat 600e is de volledig elektrisch aangedreven variant van de moderne Fiat 600. Hij werd in 2023 geïntroduceerd als grotere alternatief voor de compacte Fiat 500 en verwijst naar de klassieke Fiat 600 van weleer. Lees meer.

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Compacte buitenmaten maken hem lekker wendbaar in de drukke stad
  • Design verwijst naar klassieke voorganger, maar oogt tegelijkertijd modern
  • Relatief betaalbare volledig elektrische auto
  • Lokaal emissievrij reizen

Technische gegevens

Motorisatie

De Fiat 600e heeft als volledig elektrisch aangedreven variant van de Fiat 600 een 115 kW (156 pk) sterke elektromotor, met een maximum koppel van 260 Nm. Bij een elektrisch aangedreven auto is van een traditionele transmissie geen sprake, maar het rijden is vergelijkbaar met het rijden in een brandstofauto met automatische transmissie. Er is maar één type aandrijflijn, evenals één type batterij. Daarmee hebben alle uitvoeringen van de Fiat 600e een officiële actieradius van iets meer dan 400 kilometer.

Afmetingen

De Fiat 600 is een compacte crossover, een soort kruising tussen een hatchback en een compacte SUV, met een iets hogere instap. Hij is 4,17 meter lang, 1,78 meter breed en 1,52 meter hoog. Zijn wielbasis bedraagt 2,56 meter. Hij biedt plaats aan vijf personen. Daarmee wijken de maten niet af van de brandstofversie. Wel is de bagageruimte iets kleiner: 360 liter voor de Fiat 600e tegenover 385 liter voor de brandstofversie. Passagiers zitten achterin wat krapjes, vooral qua beenruimte, maar voor kinderen is er nog steeds genoeg plaats.

De belangrijkste specificaties op een rij

Fiat 600e
Marktintroductie 2023
Lengte x breedte x hoogte 4,17 x 1,78 x 1,52 m
Wielbasis 2,56 m
Inhoud bagageruimte 360 l
Ledig gewicht 1.420 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.025 kg
Vermogen 115 kW (156 pk)
Koppel 260 Nm
Topsnelheid 150 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 9,7 s
Batterijcapaciteit 51 kWh
Verbruik 15,2 kWh/100 km
Actieradius 409 km

Varianten

De Fiat 600e is op zichzelf een variant van de in 2023 geïntroduceerde, moderne Fiat 600. Dat model is leverbaar met zowel benzinemotoren als met een volledig elektrische aandrijflijn. De Fiat 600e is die laatste variant, met de ‘e’ van ‘elektrisch’ achter de naam. De Fiat 600e biedt geen keuze uit verschillende elektrische aandrijflijnen, maar is wel leverbaar met keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus: Urban, Red en La Prima. Sinds 2025 is er ook een echt sportieve uitvoering, maar die wordt onder de naam Abarth 600e als een afzonderlijk model gepositioneerd. De Fiat 600e deelt zijn techniek met heel wat andere modellen van moederbedrijf Stellantis, waaronder de DS 3 Crossback, Jeep Avenger Full Electric, Alfa Romeo Junior, Opel Mokka Electric en Peugeot e-2008.

Prijzen

De Fiat 600e is op het moment van schrijven (medio 2024) leverbaar voor prijzen vanaf 35.000 à 40.000 euro, afhankelijk van het uitrustingsniveau. Eventuele opties komen daar nog bij. Houd er sowieso rekening mee dat dit model nog nieuw leverbaar is en nieuwprijzen in de loop der tijd kunnen veranderen. Er zijn ook al Fiat 600e occasions beschikbaar. Daarvoor liggen de prijzen iets lager, maar gezien de recente introductie van het model is het prijsverschil nog niet groot. De prijzen voor Fiat 600e occasions beginnen bij ongeveer 30.000 euro en lopen op tot ruim 40.000 euro, vergelijkbaar met een gloednieuw exemplaar plus opties. De duurste Fiat 600e occasions zijn ook vrijwel nieuwe exemplaren met weinig kilometers.

Design

Buitenkant

De Fiat 600 is een vijfdeurs crossover, een soort kruising tussen een hatchback en een compacte SUV. Het design heeft een retro uitstraling dankzij verschillende verwijzingen naar de moderne Fiat 500 en de klassieke Fiat 600, maar ziet er tegelijkertijd ook modern uit. Het is al met al een typische Italiaanse, stijlvolle en elegante auto. Verschillende details verwijzen naar zijn Italiaanse afkomst, waaronder een sierstrip in de kleuren van de Italiaanse vlag. Deze subtiele accenten verfijnen het ontwerp en zorgen voor een gevoel van flair en expressiviteit.

Binnenkant

Het interieur van de Fiat 600 straalt klasse en eenvoud uit, met een focus op ergonomie en klassieke elementen. Het interieur is een knipoog naar de Fiat 600 uit de jaren vijftig en zestig en lijkt ook sterk op dat van de moderne Fiat 500. De stoelen zijn vrolijk afgewerkt met stiksels die de merknaam Fiat spellen. Het dashboard is overzichtelijk en functioneel, met goed geplaatste bedieningselementen voor intuïtieve toegang tot verschillende functies. De instrumenten zijn duidelijk afleesbaar, met aanvullende informatieve displays die de bestuurder op de hoogte houden van belangrijke voertuiggegevens. Zo zit er achter het stuur een digitaal instrumentarium, waarop de snelheid en actieradius duidelijk valt af te lezen.

Veiligheid

De Fiat 600e is op moment van schrijven (augustus 2024) nog niet getest door Euro NCAP, maar de technisch verwante modellen gingen naar huis met een score van de maximale vijf sterren. De Fiat 600e zit dan ook bomvol moderne rijhulp- en veiligheidssystemen. Denk aan bestuurders- en passagiersairbags voor, gordijngordels voor en achter, autonomous emergency braking system, regensensor, vermoeidheidsherkenning, achteruitrijcamera, adaptieve cruise control, traffic jam assist, blind spot monitor en grootlichtassistent. Daarnaast zijn er natuurlijk passieve veiligheidsmaatregelen zoals verschillende airbags, ABS, ESP en andere systemen.

Alternatieven

De Fiat 600e deelt zijn technische platform met allerlei vergelijkbare modellen binnen de Stellantis-groep, het overkoepelende bedrijf achter Fiat. Deze modellen zijn daarmee automatisch de meest directe concurrenten voor de Fiat 600e. Het zijn de elektrische varianten van de DS 3 Crossback, Jeep Avenger, Alfa Romeo Junior, Opel Mokka en Peugeot 2008. Een andere overeenkomst tussen deze modellen, naast het formaat en de prijsklasse, is dat ze leverbaar zijn met zowel een volledig elektrische aandrijflijn als met benzinemotoren.

Buiten de Stellantis-groep zijn er echter ook andere belangrijke concurrenten voor de Fiat 600e. De Hyundai Kona Electric en Kia Soul EV bieden bijvoorbeeld vergelijkbare specificaties, met een focus op actieradius en technologie. De Renault Zoe, een van de bestverkopende elektrische auto's in Europa, is eveneens een grote concurrent met een prima actieradius en een scherpe prijs. De Zoe is inmiddels wel wat ouder en meer een traditionele hatchback. Tot slot vormen de Volkswagen ID.3 en de Nissan Leaf serieuze alternatieven voor wie op zoek is naar een compacte, betaalbare elektrische auto.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Fiat 600e?
De Fiat 500e heeft een nieuwprijs van ongeveer 35.000 tot 40.000 euro, plus eventuele opties. Een Fiat 600e occasion is te vinden vanaf 30.000 euro. Het prijsverschil is vanwege de vrij recente introductie van het model nog niet zo groot. In de loop der jaren zullen er meer voordelige Fiat 600e occasions zijn.
Hoe groot is de actieradius van de Fiat 600e?
De exacte officiële actieradius van de Fiat 600e verschilt iets per uitrustingsniveau, maar voor alle modellen ligt deze waarde net iets boven de 400 kilometer. Daarmee is de Fiat 600e ook geschikt voor het maken van langere reizen.
Hoe lang duur het opladen van de Fiat 600e?
Het opladen van de Fiat 600e van 20 tot 80% duurt aan een reguliere openbare laadpaal ongeveer drie uur. De Fiat 600e is ook geschikt voor snelladen en dan duurt het opladen van 20 tot 80% nog maar een halfuur.