Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
corvette-c8-stand-side

Corvette

1 / 11
corvette-c8-stand-side
Chevrolet-Corvette C8 Stingray Convertible-2020-1024-0a
corvette-c8-overivew
chevrolet-corvette-c8-stingray-front
corvette-c8-stand-37
corvette-c8-stand-43__1_-1100.jpg
corvette-c8-dynamic-front
corvette-c8-stingray-cabrio-back
chevrolet-corvette-c6-front
corvette-c5-side
corvette-c4-side-rear

Corvette

Vind het model dat bij je past

Corvette is een Amerikaans sportautomerk. De modelgeneraties worden aangeduid met de letter C en een cijfer: van de basic C1 tot en met de indrukwekkende C8. Vanaf 2005 is Corvette in Europa een merknaam in de stal van General Motors, voordien was het een type in het modellengamma van Chevrolet. Lees verder

corvette-m-02.jpg
corvette-m-03.jpg

Overzicht van de populairste Corvette modellen

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Bijzonderheden van het automerk Corvette

  • Superexclusief
  • Supersnelle auto’s en echte eyecatchers
  • Coupé en convertible met grote, krachtige motor

Historie Corvette

Het eerste model, de Chevrolet Corvette die we nu de C1 noemen, verschijnt in 1953. Deze open sportauto is voorzien van een starre achteras en een kunststof carrosserie. Deze generatie ondergaat diverse facelifts. In 1963 verschijnt de tweede generatie van de Corvette. Chevrolet heeft deze C2 voorzien van onafhankelijke achterwielophanging en een uitgesproken scherpe taillelijn. Deze generatie brengt ook de Sting Ray voort, een agressief ogende coupé met een tweedelige achterruit. Al in 1968 verschijnt de C3, de derde generatie van de Corvette. De bijzondere styling van deze generatie is gebaseerd op die van een conceptauto van Chevrolet, de Mako Shark II. Onderhuids komt de C3 sterk overeen met de C2, maar hij onderscheidt zich uiterlijk met uitneembare dakpanelen en de zogenoemde T-top. Ook dit model is er als coupé en cabriolet. Deze generaties zijn inmiddels uitgesproken klassiekers.

Pas in 1984 verschijnt de vierde generatie van de Corvette, de strak gelijnde C4. Deze auto was geheel nieuw en had behalve de Corvette-kenmerken – plastic body, een uitneembaar dakpaneel, (nieuw) chassis – nu ook een ‘glazen achterklep’. Vanwege de aangescherpte milieuregels is deze generatie voorzien van een minder krachtige motor. In 1997 verschijnt de C5 en die oogt wat ronder dan zijn voorganger. Met de zesde generatie die in 2004 in Amerika verscheen, werd Corvette in Europa een merk. De styling van de auto’s wordt weer strakker en ook deze generatie is er als coupé en convertible. De C6 wordt in 2013 opgevolgd door de C7 en in 2020 door de C8. Dit is de eerste generatie van de Corvette die is voorzien van een middenmotor – dat is ook wel te zien aan de opnieuw agressievere styling – een supercar waardig.

chevrolet-corvette-c8-stingray-back

Modellen en varianten

Chevrolet is sinds 2014 niet meer actief in Nederland. Het Koreaanse Daewoo gaat op in Chevrolet en de Corvette past niet meer binnen het merk. Tot 2019 is Corvette als sportautomerk nog wel leverbaar in Nederland, maar de Corvette Stingray (C8) is een lastig verhaal. De Europese importeur – gevestigd in Zwitserland en onderdeel van het merk – krijgt uiteindelijk anderhalf jaar nadat Chevrolet de auto in Amerika lanceert, typegoedkeuring voor de Corvette Stingray. Daarvoor was wel een extra ontwikkelingsprogramma nodig. Eind 2022 komt het model heel spaarzaam naar ons continent. Liefhebbers van deze muscle car moeten het voorlopig dus doen met grijze import of een grijs geïmporteerde occasion.

Model  Varianten  Brandstof  Cilinderinhoud  Vermogen  Massa leeg 
C8 Stingray Sportauto Benzine 6.182 cm3 360 kW (490 pk) 1.527 kg 

Prijzen

Nieuwprijzen

Model  Vanafprijs 
C8 Stingray n.b.

Prijzen voor gebruikte auto’s

De Corvette C8 is een heel exclusieve supercar, meer een raceauto dan een auto voor de openbare weg. Aangezien de import naar Europa een aanzienlijke vertraging heeft opgelopen en de Europese importeur zelf de typegoedkeuring en dus de aanpassingen aan de specificaties van de Amerikaanse auto moest regelen, is er pas sinds eind 2022 een zeer spaarzaam aantal auto’s via de officiële weg naar Europa gekomen. Daarvan is een nog kleiner aantal voor Nederland bedoeld, dus het aantal officieel Nederlandse occasions is nihil. Toch is er een gering aanbod occasions van de Corvette Stingray (C8). Je kunt er geen trends uit afleiden, maar de goedkoopste dateert uit 2020 en heeft een vraagprijs van ruim anderhalve ton. Andere exemplaren met slechts enkele tientallen kilometers op de teller kosten rond de 250.000 euro en meer.

Oudere generaties van de Corvette zijn natuurlijk niet voorzien van een middenmotor, maar het zijn allemaal zeer brute sportauto’s. Prijzen lopen zeer uiteen en je moet maar kunnen omgaan met een oude auto als een C3, C4 of C5, die je kunt vinden voor prijzen vanaf zo’n 20.000 euro. Een oudere – C2 of zelfs C1 – heeft al de oldtimerstatus en worden aangeboden voor prijzen van 60.000 euro en (veel) meer. Ongeveer evenveel als wordt gevraagd voor de C6 en C7.

corvette-c8-stingray-front

Alternatieven

Gezien de configuratie als tweezitter met een zeer krachtige middenmotor is voor de Corvette Stingray (C8) niet zomaar een alternatief te vinden. Je kunt denken aan een Aston Martin, maar die heeft zijn grote V8-motor vóórin liggen en dat rijdt heel anders dan de Corvette C8 met middenmotor. Een Audi R8 komt qua opbouw dichter in de buurt; een Porsche 911 heeft dan weer de motor achterin, wat ook weer anders rijdt. Een Bugatti Chiron is een maatje te groot. Er zijn ook Ferrari’s met middenmotor, en de Lamborghini Huracan, maar die zijn veel minder bruut dan een Corvette Stingray C8. Andere mogelijke alternatieven kun je misschien bij McLaren vinden, die ook tweezitters met middenmot

FAQ

Maar Corvette is toch een model van Chevrolet?
Inderdaad. Alleen in Europa is Corvette een merknaam. Maar het hoort nog steeds bij autofabrikant Chevrolet, dat op zijn beurt onderdeel is van het grote Amerikaanse autoconcern General Motors ofwel GM.
Heeft de naam Corvette een betekenis?
Ja. Corvette is het Engelse woord voor korvet en dat was in de 16e-19e eeuw een klein, licht oorlogsschip dat door de marine werd ingezet voor de begeleiding van konvooien. In de Tweede Wereldoorlog maakte de korvet zijn comeback bij de Britse marine. Vanuit Amerikaans perspectief is de naam Corvette wel begrijpelijk, want reguliere Amerikaanse auto’s in de jaren vijftig zijn groot, log en zwaar. En de Corvette (C1) was met zijn compacte kunststof tweezitscarrosserie natuurlijk een geweldig, licht en wendbaar autootje voor erbij. De latere generaties werden steeds krachtiger en zwaarder, maar het bleven tweezits sportauto’s. Vanuit Europees perspectief was de Chevrolet Corvette altijd een grote, brute sportauto.
Kun je in Nederland een Corvette nieuw kopen?
Ja en nee … Chevrolet is sinds 2014 niet meer actief in Nederland. Nieuwe Corvettes kun je nog tot in 2019 nieuw kopen, daarna is het ook afgelopen. Sindsdien zijn Corvettes alleen via grijze import nieuw te koop en als occasion. De importeur voor geheel Europa is in Zwitserland gevestigd en die is er in 2022 in geslaagd Europese typegoedkeuring voor de Corvette Stingray C8 te verwerven. Nieuwe Corvettes die zijn aangepast aan de Europese eisen worden nu mondjesmaat in Europa ingevoerd. Aangezien Nederland niet de belangrijkste afzetmarkt voor Corvette is, is het aantal nieuwe Corvettes dat via de officiële weg naar ons land komt, minimaal.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Meer details

Huidige modellen