Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
citroen-jumper-front

Citroën Jumper

1 / 3
citroen-jumper-front
citroen-jumper-side
citroen-jumper-back

Sterke punten

  • Efficiënte en krachtige motoren
  • Zeer veel ruimte voor professioneel gebruik
  • Goed comfort in het interieur

Zwakke punten

  • Het rijcomfort kan op sommige punten worden verbeterd
  • Occasion modellen vaak bijna volledig opgebruikt
  • Relatief duur als elektrisch voertuig

Citroen Jumper : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Citroen Jumper, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Citroën Jumper: Praktische bedrijfswagen met veel comfort

De Citroën Jumper behoort tot de klasse van de bedrijfswagen en biedt dus optimale voorwaarden voor dagelijks gebruik in een werkcontext. Tegelijkertijd zet de Franse autofabrikant met de nieuwste generatie een grote stap door ook een puur elektrische aandrijving aan te bieden voor dit model. Lees meer

Interesse in een Citroën Jumper

Citroën Jumper occasions
Citroën Jumper nieuwe auto's
Citroën Jumper dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Citroën Jumper is verkrijgbaar in vele varianten en is dus zeer flexibel.
  • Aan de binnenkant biedt de Citroën Jumper veel comfort en een ruime uitrusting.
  • Dieselmotoren en een zuiver elektrische motor zijn beschikbaar, afhankelijk van uw behoeften.
  • Tot elf rijhulpsystemen zorgen voor meer veiligheid in het dagelijkse leven.
  • Veel goed doordachte details zorgen voor een zeer hoge mate van geschiktheid voor dagelijks gebruik.

Gegevens

Motoren

Wie zich wil verzekeren van de Citroën Jumper heeft de keuze tussen een versie met dieselmotor en een zuiver elektrische aandrijving. De dieselmotoren kunnen worden gebruikt in verschillende vermogensniveaus en zijn bijzonder geschikt voor het rijden van lange afstanden. Minstens 110 en maximaal 180 pk zouden ruim voldoende moeten zijn om goede rijprestaties bij een laag verbruik te bereiken. Dit laatste ligt tussen 5,8 l/100 km en 8,9 l/100 km, afhankelijk van de motor. Het maximumkoppel ligt tussen 250 Nm en 370 Nm. De Citroën Jumper met dieselmotor heeft een topsnelheid tussen 140 km/h en 165 km/h. Alle modellen hebben uitsluitend voorwielaandrijving.

De Jumper, die sinds 2021 ook als volledig elektrische auto wordt aangeboden, is in de eerste plaats gericht op professionele gebruikers met lokaal gebruik. Wie vooral in de stad rijdt, maakt een goede keuze met de 122 pk sterke elektromotor. De Franse autofabrikant levert de e-Jumper overigens met een 37 of een 70 kWh batterij. Afhankelijk van de behoefte maken de verschillend krachtige accu's een maximale actieradius van 117 tot 224 kilometer mogelijk. Het maximumkoppel bedraagt 260 Nm en de milieuvriendelijke e-Jumper haalt zijn topsnelheid bij 110 km/u. Alle elektrische versies leveren hun vermogen met een maximumkoppel van 80 kWh via de voorwielen. Een automatische versnellingspook belooft een hoog niveau van rijcomfort. Bovendien is de technologie voor snel opladen vanzelfsprekend. Dit garandeert een maximale laadsnelheid van 50 kW en een dienovereenkomstig korte laadtijd wanneer een pauze nodig is.

Afmetingen

De Citroën Jumper is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Alle modellen zijn uitgerust met vier deuren. Terwijl de meeste versies plaats bieden aan drie passagiers, biedt de Combi variant plaats aan acht passagiers. De standaardversie is iets minder dan vijf meter lang. Met een verlengde wielbasis en een grotere laadruimte neemt de lengte echter meer dan aanzienlijk toe tot net geen 6,5 meter. De hoogte ligt tussen 2,3 en 2,8 meter, terwijl de breedte met twee meter voor alle varianten ongeveer gelijk blijft.

De overige afmetingen en gegevens van de Citroen Jumper laten geen twijfel bestaan over de geschiktheid van het voertuig voor dagelijks gebruik. Gebruikers kunnen onder meer rekenen op een hoog laadvermogen van vaak ruim boven een ton. Bovendien kan de bedrijfswagen worden besteld met een optionele aanhangwagenkoppeling, maar dit geldt alleen voor de versies met dieselmotor. Reken hierbij met een maximale treklast van maximaal 3.000 kilogram, op voorwaarde dat de grootste versie met veel vermogen wordt gekozen. Ook grote en zeer zware aanhangwagens vormen dan geen uitdaging voor het Franse bedrijfsvoertuig. Met een laadvolume tot 17.000 liter staat niets het omvangrijke transport van volumineuze voorwerpen in de weg.

Gegevens Citroen Jumper
Productie 2012 - heden
Lengte, breedte, hoogte 5,0 – 6,4 x 2,1 x 2,3 – 2,8 m
Wielbasis 3 – 4 m
Inhoud bagageruimte 8.000 – 17.000 Liter
Ledig gewicht 1.820 kg – 2.200 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.800 kg – 3.500 kg
Cilinderinhoud 2.198 – 2.999 cm³
Koppel 250 – 370 Nm
Topsnelheid 140 – 165 km/h (Diesel), 110 km/h (Elektro)
Acceleratie van 0 tot 100 km/u -
Tankinhoud 90 l, 37 – 70 kWh
Verbruik 5,8 – 8,9 l (diesel), 31,7 – 38,4 kWh (elektrisch)
CO2-uitstoot 158 – 236 g/km (diesel)

Varianten

Om aan de verschillende behoeften van gebruikers te kunnen voldoen, is de Citroën Jumper verkrijgbaar in verschillende versies en maten. De eerste belangrijke keuze is natuurlijk die tussen een bedrijfsvoertuig met dieselmotor en de variant met elektromotor. Maar ook op carrosseriegebied toont de Franse autofabrikant geen zwaktes met zijn immense keuze. Als pure bestelwagen wordt de Jumper bijvoorbeeld geleverd met gesloten laadruimte, een schuifdeur en twee scharnierende deuren aan de achterzijde. Maar de Citroën Jumper is ook verkrijgbaar als stationwagen of als platformwagen met dubbele cabine.

Afhankelijk van de uitrustingslijn zijn ook verschillende comfortniveaus beschikbaar. Klanten kunnen kiezen tussen de varianten Club, Control, Comfort of Economy, waarbij de Club-lijn de basisuitrusting omvat. Over het algemeen echter rust de autofabrikant het model uit met veel voorzieningen en functies, zelfs in de basisversie, zodat de Citroën Jumper een praktische en comfortabele metgezel is voor alle dagelijkse ritten.

Prijzen

De prijzen voor de verschillende versies van de Citroen Jumper variëren, soms aanzienlijk. Terwijl de basis dieselversie begint bij 18.990 euro, bedraagt de prijs voor een model met een krachtigere motor 36.350 euro. Voor de Combi-variant variëren de kosten van ongeveer 50.000 tot iets minder dan 80.000 euro. De modellen met elektrische motor hebben een prijs tussen 58.040 en 67.430 euro.

Occasion modellen van de Jumper zijn te krijgen voor minder dan 10.000 euro. Maar let op, veel van de voormalige bedrijfsvoertuigen hebben hoge kilometerstanden - dus een nauwkeurige blik is essentieel.

Design

Exterieur

De Citroën Jumper is een klassiek bedrijfsvoertuig, dus het exterieur is nogal onspectaculair. Toch kan een zekere elegantie niet worden ontkend, vooral wat de voorkant betreft. Uitgewerkte koplampen en een aantrekkelijk radiatorrooster bepalen het uiterlijk en laten een degelijke indruk achter. Bovendien hebben de nieuwere modellen meestal regensensoren op de ruitenwissers en verwarmbare buitenspiegels.

Interieur

Het interieur ziet er tegelijkertijd hoogwaardig, comfortabel en functioneel uit. Hier biedt de Citroën Jumper alle basics van een bedrijfsvoertuig, maar komt het model tegelijkertijd tegemoet aan de wens naar meer comfort. Klanten kunnen bijvoorbeeld terugvallen op een groot display in de middenconsole of gebruikmaken van de praktische houder voor een tablet, zodat die altijd binnen handbereik is. Talrijke opbergvakken en veel ruimte bieden plaats aan de accessoires van alledag en zorgen ervoor dat ze onmiddellijk beschikbaar zijn wanneer nodig. De bediening is zeer eenvoudig en snel aangeleerd, het overzicht over het wegverkeer is natuurlijk ook overtuigend dankzij de grote buitenspiegels en de praktische voorruit.

Citroën Jumper AS24 2.jpg

citroen-jumper-seats

Veiligheid

Als het op veiligheid aankomt, is de huidige Citroën Jumper bijna onverslaanbaar. Naast de algemene voordelen van de grote carrosserie en een hoge zitpositie, is ook de technologie overtuigend. Het model biedt onder meer tot elf verschillende assistentie- en veiligheidssystemen. De belangrijkste voorzieningen zijn de noodremassistent, stabiliteits-controle en ABS. Een dodehoekassistent met extra functies, zoals een waarschuwingssysteem voor achteropkomend verkeer of een aanhangwagen-assistent, maken het rijden met de huidige Citroën Jumper ook bijzonder veilig.

Alternatieven

De Fiat Ducato is qua constructie identiek aan de huidige Citroën Jumper en is daarmee een gedegen alternatief voor de Franse auto. Vooral als occasion is de Ducato beduidend goedkoper, maar biedt hij toch solide technologie en een hoog niveau van dagelijkse bruikbaarheid. Eenvoudige modellen met weinig uitrusting zijn al verkrijgbaar vanaf 10.000 euro.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Citroën Jumper?
In het segment bedrijfsvoertuigen is de Citroën Jumper een van de betrouwbaarste en populairste keuzes. Het model biedt krachtige motoren en is nog steeds een gewild voertuig, ook als occasion.
Waar wordt de huidige Citroën Jumper gebouwd?
De huidige Citroën Jumper deelt een productiefaciliteit met de identieke Fiat Ducato en de Peugeot Boxer in Noord-Italië.

Beoordelingen voor Citroen 30 L1H1 Club

19 Beoordelingen

4,3