Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bentley-flying-spur-front

Bentley Flying Spur

1 / 3
bentley-flying-spur-front
bentley-flying-spur-side
bentley-flying-spur-back

Sterke punten

  • Statige luxe sedan
  • Britse charme
  • Zeer veel comfort

Zwakke punten

  • Hoog prijskaartje
  • Dorstige motoren
  • Hoge afschrijving

Bentley Flying Spur : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Bentley Flying Spur, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Bentley Flying Spur: statige Britse luxeauto

De Flying Spur is een imposante, luxueuze sedan van de Britse autobouwer Bentley. De eerste generatie is sinds 2005 op de markt, maar ging toen door het leven als de Continental Flying Spur. In dit artikel concentreren we ons op de opvolgende tweede (2013-2019) en derde generatie (2019-heden), waarbij het label 'Continental' verdween en de auto eenvoudigweg Flying Spur wordt genoemd. Lees meer

Interesse in een Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur occasions
Bentley Flying Spur nieuwe auto's
Bentley Flying Spur dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Zeer comfortabel en ruim interieur
  • Een verfijnd chassis zorgt voor een perfecte rijervaring
  • Grote motoren
  • Vrij unieke verschijning in Nederland

Technische gegevens

Motorisatie

De Bentley Flying Spur maakte zijn debuut in 2013. Vanaf het begin kon je kiezen tussen een 4,0-liter V8-motor en een 6,0-liter W12-motor. De V8 is goed voor 507 pk, de W12 doet daar nog een schepje bovenop met 625 pk. In 2016 werd de S-versie geïntroduceerd, die iets meer vermogen biedt. In de S-variant beschikt de V8-versie over 521 pk en de W12 over 635 pk.

In 2019 kwam de derde generatie Flying Spur op de markt. De 6,0-liter W12 is nu goed voor 635 pk en 900 Nm koppel. Dankzij het flinke vermogen heeft de auto slechts 3,8 seconden nodig voor een 0-100-sprint. De topsnelheid bedraagt 333 km/u. De derde generatie Flying Spur kreeg een nieuwe versnellingsbak: een automaat met dubbele koppeling. Hij kreeg ook als eerste Bentley elektronische vierwielbesturing.

Sinds 2022 is de Flying Spur er ook als hybrid. Onder de motorkap ligt een 2,9-liter V6 met plug-in hybridetechniek. De aandrijflijn is goed voor 544 pk, wat resulteert in een 0-100-tijd van 4,3 seconden en een topsnelheid van 285 km/u. De Flying Spur Hybrid is een stuk zuiniger dan de V8- en W12-versies. Hij verbruikt op papier 3,3 l/100 kilometer en stoot slechts 75 g/km uit. Voor een Flying Spur is dat extreem zuinig, want de W12 slokt zo 14,3 liter per 100 kilometer op. Bovendien kan de Hybrid-versie zo’n 40 kilometer volledig elektrisch afleggen, dankzij een 14,4 kWh-accupakket en een elektromotor.

Afmetingen

Om plaats te kunnen maken voor de grote motoren, voldoende bagageruimte en een ruim interieur, is de carrosserie van de Flying Spur uiteraard behoorlijk groot. De salon is 5,31 meter lang, 1,98 meter breed en 1,48 meter hoog. Conventionele parkeerplaatsen zijn waarschijnlijk niet voldoende voor een voertuig van deze afmetingen en het manoeuvreren lijdt er ook onder. Woon je in de binnenstad? Denk dan twee keer na voor je een Flying Spur aanschaft. Al is de kans vrij groot dat je een eigen garage of oprijlaan hebt als je je een Flying Spur kunt veroorloven.

Vanzelfsprekend heeft zo'n groot voertuig flink wat bagageruimte. Mis! De Flying Spur biedt slechts 420 liter, wat opvallend weinig is voor zo’n grote auto. De populaire Hybrid-variant biedt slechts 351 liter ruimte achterin, vanwege een 14,1 kWh accupakket dat ruimte inneemt. Een caravan of aanhangwagen trekken kun je vergeten, want een trekhaak is er niet voor de Flying Spur.

De belangrijkste specificaties op een rij van de Flying Spur Hybrid, een populaire variant van de laatste generatie:

Bentley Flying Spur Hybrid
Marktintroductie 2022
Lengte x breedte x hoogte 5,31 x 1,98 x 1,48 m
Wielbasis 3,19 m
Inhoud bagageruimte 351 l
Ledig gewicht 2.430 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 3.030 kg
Cilinderinhoud 2.894 cm³
Vermogen 400 kW (544 pk)
Koppel 750 Nm
Topsnelheid 285 km/h
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 4,3 s
Tankinhoud 80 l
Verbruik 3,3 l / 100 km
CO₂-uit 75 g/km

Varianten

De Bentley Flying Spur is er met keuze uit V8- en W12-motoren en hybride-aandrijving. De basisversie heet simpelweg Flying Spur. Andere varianten zijn de Azure, S, Speed en Mulliner. De Mulliner-modellen van de Flying Spur zijn uitgerust met een extra luxe uitrusting.

Er zijn enkele exclusieve edities waaronder de Black Edition. Dit model is volledig zwart, voorzien van zwart getinte koplampen, glanzend zwarte accenten en een interieur in rood/zwart, met de motor getuned tot 528 pk.

De introductie van de tweede generatie in 2019 werd vergezeld door het speciale model, de First Edition, dat slechts gedurende twaalf maanden verkrijgbaar was. Dit exclusieve model is voorzien van First Edition-badges en beschikt over een bijzonder luxe interieur met hoogwaardig leder en kostbaar hout.

De Hybride variant debuteerde als de Odyssean Edition, waarvan er slechts 300 op de markt zijn gebracht.

Prijzen

Je moet diep in de buidel tasten voor een nieuwe Bentley Flying Spur. De Hybrid-variant is de goedkoopste versie, omdat hij relatief zuinig is. Hierdoor is de BPM-boete veel lager dan bij de V8- en W12-versies. Maar goedkoop kun je hem niet noemen. Je bent minimaal 220.000 euro kwijt voor een nieuwe Flying Spur Hybrid. Dan krijg je een kale versie, zonder opties. Met een paar leuke spulletjes van de optielijst zit je al zo op drie ton of meer. Zoals gezegd is een versie met V8 of W12 aanzienlijk duurder.

Een occasion Bentley Flying Spur is aanzienlijk goedkoper, want het zijn auto’s die razendsnel afschrijven. Je hebt er al een vanaf zo’n 60.000 euro. Dat klinkt wellicht aantrekkelijk, maar reken wel op hoge onderhoudskosten. Een oliebeurt bij een Flying Spur is flink duurder dan bij een Opel Astra. En laten we de brandstofkosten ook niet vergeten. De W12-modellen zijn ook als occasion flink aan de prijs. Reken op minimaal 200.000 euro, maar prijzen boven de drie ton zijn niet ongebruikelijk.

Design

Exterieur

Het eerste wat opvalt aan de Flying Spur is natuurlijk het kenmerkende Bentley-radiatorrooster met verticale lamellen en de Flying B-radiator mascotte. Standaard heeft de Flying Spur 21-inch wielen met dubbele spaken. Daarnaast valt de royale wielbasis van drie meter duidelijk op.

De Bentley Flying Spur biedt, afgezien van de speciale modellen, nagenoeg onbegrensde mogelijkheden voor aanpassingen. Het standaardaanbod omvat 16 kleuren, maar met de Mulliner-uitrusting zijn maar liefst 80 kleuren beschikbaar. Als klant kun je bij Bentley eigenlijk alles laten aanpassen naar je eigen smaak, zolang je maar genoeg geld hebt natuurlijk.

Interieur

Het interieur van de Bentley Flying Spur biedt de bekende weelde die kopers van Bentley gewend zijn, met elegante stoelen vervaardigd uit de fijnste materialen, overvloedig hoogwaardig leder, en verfijnd hout. Natuurlijk zijn de stoelen voorzien van verwarming en massagefunctie. Er zijn 15 kleuropties beschikbaar voor het leder, elk in twee tweekleurige uitvoeringen. De opvallende diamantgestikte afwerking van de stoelen draagt bij aan het luxueuze gevoel. Bovendien zijn er enkele luxueuze extra's, zoals een koelkast in de middenarmsteun. Een hoogtepunt is misschien wel het Rotating Display, waarmee je met een druk op de knop het infotainmentscherm kunt laten wegdraaien en er een fysiek klokje voor in de plaats komt.

Veiligheid

Ook op het gebied van veiligheid voldoet de Flying Spur moeiteloos aan de hoogste normen. De stevig ontworpen carrosserie biedt een passieve basisbescherming; diverse voorzieningen en hulpsystemen dragen bij tot een hoog veiligheidsniveau. Daartoe behoren een remassistent, remkrachtverdeler, stabiliteitscontrole en uiteraard tractiecontrole. Daarnaast beschikt de Bentley Flying Spur over intelligente veiligheidssystemen zoals een Local Hazard Alert System, waarschuwingssystemen voor voetgangers en verkeersbordherkenning. Er zijn zelfs speciale nachtzichtsystemen beschikbaar. Airbags en een Isofix-systeem zijn vanzelfsprekend. Via een uitgebreid multimediasysteem beschik je over functies zoals achteruitrijcamera's en parkeerhulp.

Alternatieven

Binnen de Bentley line-up kun je ook kiezen voor de Continental. Deze luxueuze coupé beschikt over dezelfde motoren als de Flying Spur, maar oogt en rijdt wat sportiever. Een minder duur alternatief voor de Flying Spur is de BMW 7 Serie. De Beierse luxe sedan van de hogere klasse overtuigt met een statig en elegant design, maar biedt ook een vleugje dynamiek. Het is – net als de Flying Spur – een échte kilometervreter, waarin je achterin net zo lekker zit als voorin. De Mercedes-Benz S-Klasse en Audi A8 zijn twee andere Duitse concurrenten van de Bentley en bieden ook zeeën van ruimte op de tweede zitrij. De Lexus LS is een concurrent uit Japan.

FAQ

Welke motor heeft de Bentley Flying Spur?
De Bentley Flying Spur is verkrijgbaar met V8- en W12-motoren en een V6-motor met plug-in hybridetechniek.
Waar wordt de Bentley Flying Spur gebouwd?
Het statige model rolt van de band in de Bentley-fabriek in het Crewe, Engeland.
Hoeveel kost een occasion Bentley Flying Spur
Oudere modellen zijn er al vanaf zo’n 60.000 euro, maar prijzen lopen op tot drie ton en hoger.

Meer informatie

Meer details