Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Audi A1 Allstreet (2022) rijdend, vooraanzicht

Audi A1 Allstreet

1 / 3
Audi A1 Allstreet (2022) rijdend, vooraanzicht
Audi A1 Allstreet (2022) banner
Audi A1 Allstreet (2022) rijdend, achteraanzicht

Sterke punten

  • Stoer design
  • Veiligheidsuitrusting
  • Bouwkwaliteit

Zwakke punten

  • Afwerking niet premium
  • Hoge prijzen
  • Basismotoren

Audi A1 Allstreet: eenvoudig comfort

De Audi A1 is de kleinste vertegenwoordiger van het premiummerk uit Ingolstadt. Hij werd in 2010 onthuld en is sinds 2018, in zijn tweede generatie, enkel beschikbaar als vijfdeurs Sportback en als crossovervariant. Die laatste heette aanvankelijk ‘citycarver’, maar gaat nu als ‘allstreet’ door het leven. Lees meer

Interesse in een Audi A1 Allstreet

Goede redenen

  • De Audi A1 allstreet geeft de kleinste Audi een gedurfde crossover-uitstraling met een bodykit en een bijna 4 centimeter grotere bodemvrijheid.
  • De moderne motoren bieden een interessante keuze aan vermogen, variërend van 95 tot 150 pk.
  • In ware Audi-traditie zijn de uitrustingscombinaties bijna eindeloos, maar hij biedt ook een brede waaier aan aanpassingsmogelijkheden.
  • Zijn ultramoderne veiligheidsuitrusting voldoet aan de premiumeisen van Audi.

Belangrijke gegevens

Motoren

Terwijl de eerste generatie van de Audi A1 (type 8X) een serie motoren met vermogens tot 256 pk aanbood, is deze nieuwste generatie veel meer down-to-earth. Voor 2018 heeft Audi zijn aanbod zelfs vereenvoudigd tot alleen benzinemotoren. Een hybride maakt nog steeds geen deel uit van het aanbod.

Een 1.0-liter turbobenzinemotor met drie cilinders vormt de kern van het gamma met zijn soepele vermogensafgifte. Het instapmodel (25 TFSI) heeft 95 pk en 175 Nm koppel, in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Daarboven bevindt zich de 30 TFSI-versie, die 110 pk en 200 Nm koppel levert en standaard met een handgeschakelde zesbak wordt geleverd. De automatische S Tronic-transmissie met dubbele koppeling is als optie verkrijgbaar op beide 1.0-liter varianten.

Het gamma van de Audi A1 allstreet bevat naast de 1.0-liter turbobenzinemotor ook een viercilinder turbobenzinemotor met een inhoud van 1.5 liter. Hij staat in het gamma als de 35 TFSI, wordt standaard geleverd met de S Tronic-automaat met dubbele koppeling en levert een vermogen van 150 pk en een koppel van 250 Nm. Dit blok brengt de stadsauto in 8,3 seconden naar 100 km/u.

Wat het brandstofverbruik betreft, profiteert de Audi A1 allstreet van zijn lage gewicht en zuinige, kleine motoren. Ongeacht het vermogen haalt de 1.0-litermotor een gemiddeld gecombineerd brandstofverbruik van 5,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 129 g/km. Deze aantallen kunnen enigszins veranderen door extra gekozen features. Ondanks de extra cilinder en het grotere vermogen, slaagt de 1.5-liter er eveneens in om het brandstofverbruik laag te houden. Hij pronkt met een gecombineerd gemiddelde van 6.4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 146 g/km.

Afmetingen

Productie Sinds 2010
Lengte, breedte, hoogte 4,6 m, 1,7 m, 1,4 m
Wielbasis 2,5 m
Inhoud bagageruimte 335 - 1.090 l
Ledig gewicht 1.110 - 1.180 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.655 - 1.740 kg
Cilinderinhoud 999 - 1.498 cm³
Maximaal koppel 175 - 250 Nm
Topsnelheid 182 - 215 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 11,5 - 8,3 s
Tankinhoud 40 l
Verbruik 5,7 - 6,4 l/100km
CO2-uitstoot 129 - 146 g/km

Varianten

Audi verkoopt zijn A1 in vier verschillende uitrustingsniveaus, beschikbaar op bijna alle motoren. Het instapniveau heet Attraction en omvat 15-inchwielen met wieldoppen, een DAB-radio en elektrisch bedienbare buitenspiegels. Deze wordt vergezeld door de Advanced, die de esthetiek verbetert met 16- of 17-inchwielen en het digitale instrumentenpaneel (Audi Digital Cockpit). Hogerop staat de S-Line, die zich toespitst op een sportieve look met speciale velgen en een sportonderstel. Aan de top vinden we uiteindelijk de Competition-variant die niet beschikbaar is met de instapmotoren. Deze versie voegt 17-inchwielen toe, een sportieve bodykit met zwarte accenten en een zwart dak, en LED-verlichting.

Prijzen

De prijzen voor een nieuwe Audi A1 Allstreet beginnen rond de 29.938 euro. Aan de hand van de verschillende uitvoeringen en motoren kunnen deze prijzen verder oplopen tot zo’n 40.000 euro.

De occasionprijzen liggen momenteel nog redelijk hoog, door het krappe aanbod. Wil je een goed uitgeruste Audi A1 Allstreet, dan kom je met een beetje geluk prijzen rond de 25.000 euro tegen.

Design

De Audi A1 allstreet, die voorheen citycarver heette, is optisch verwant aan de allroad-versies van de A4 en A6. In dit geval verhoogt de allstreet de bodemvrijheid van de stadsauto met 35 mm.

Exterieur

De A1 allstreet heeft een karakteristiek uiterlijk dat hem een zelfverzekerde indruk geeft. Dat dankt hij niet in het minst aan zijn proporties, die worden onderstreept door de dominante voorkant met zijn grote achthoekige single-frame grille, de optionele, agressief ogende LED-koplampen en de scherpe lijnen op de motorkap. Dat lijnenspel loopt door tot aan de zijkant van het voertuig en wordt geaccentueerd door de wielkastbeschermers. De achterkant maakt de krachtige look compleet en drukt die uit met een brede, aflopende C-stijl en een kleine achterspoiler. Audi biedt zes metallic- en twee parelmoerlakopties.

Interieur

Het interieur van de nieuwe A1 vertoont een flinke verandering ten opzichte van zijn voorganger. In het horizontale dashboard is het infotainmentsysteem geïntegreerd, dat wordt vervangen door een 10,1-inch touchscreen wanneer de optionele navigatie aangevinkt is. Personalisering is ook een integraal onderdeel van het interieur van de Audi A1 allstreet. De cockpit kan worden opgefleurd met gele of muntgroene accenten.

audi-a1-allstreet-interior

Veiligheid

Ondanks zijn kleine formaat is de Audi A1 allestreet geen achterblijvertje als het op veiligheid aankomt. Naast een groot aantal airbags beschikt de auto uit Ingolstadt ook over actieve veiligheidssystemen, gegroepeerd onder de naam Audi Pre Sense Front. Dit omvat noodremassistentie, een botsingswaarschuwing en een waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook. Het resultaat is dat de kleine Audi de volle vijf sterren wist te scoren in de crashtests van Euro NCAP.

Alternatieven

De Audi A1 allstreet speelt in het B-segment, waardoor hij heel wat concurrentie heeft. Zijn crossoverlook geeft hem een uniek voordeel, maar met zijn premiumkantje is zijn belangrijkste concurrent zeker de Mini Vijfdeurs. Andere meer betaalbare stadsauto's zijn de Peugeot 208 en Ford Fiesta, evenals de stalgenoten van de Volkswagen-groep: de VW Polo, Skoda Fabia en Seat Ibiza.

Meer informatie

Meer details

Meer links