Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Aston Martin DB11. DBS & Vantage

Aston Martin

1 / 14
Aston Martin DB11. DBS & Vantage
aston-martin-v12-vantage-roadster-2022-2
aston-martin-dbx-overview
aston-martin-vantage-front
aston-martin-vantage-side
Aston Martin Valhalla trequarti retro
Aston Martin Valkyrie 8-jpg
aston-martin-db11-front
aston-martin-db11-front
aston-martin-dbs-volante-front
aston-martin-dbs-front
aston-martin-dbx-front
aston-martin-valhalla-2019-34-3
aston-martin-valkyrie-front

Aston Martin

Vind het model dat bij je past

Vraag iemand een Brits automerk te noemen en de kans is groot dat Aston Martin wordt genoemd. Dit is het merk van de luxe sportwagens, al is het ook bekend van de James Bond-films en de race-activiteiten. Kortom, hier vind je topprestaties met Britse stijl. Lees verder

aston-martin-vantage-m-02.jpg
aston-martin-vantage-m-03.jpg
aston-martin-vantage-m-04.jpg

Overzicht van de populairste Aston Martin modellen

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Bijzonderheden van het automerk Aston Martin

  • Stijl, luxe, topprestaties, bij Aston Martin vind je het allemaal
  • Rijke historie met iconische modellen straalt ook af op actuele Aston Martins
  • Kostbaar, maar ook waardevast doordat ook oudere modellen worden begeerd

Historie Aston Martin

Aston Martin werd in 1913 opgericht als Bamford & Martin, naar de achternamen van de oprichters. Aanvankelijk verkochten zij sportauto’s van het merk Singer, maar daarnaast bouwden ze ook zelf sportieve auto’s voor de racerij. De eerste auto die de naam Aston Martin droeg, verscheen in 1915. ‘Aston’ verwees naar Aston Hill, waar meneer Martin aan races deelnam voordat hij samen met Bamford een eigen auto bouwde.

Het merk Aston Martin kende pieken en dalen. Zowel in 1924 als 1925 werd het merk verkocht aan een andere eigenaar en in 1932 kon het alleen dankzij een investeerder overleven. De komst van David Brown (DB, waar latere modellen naar zijn vernoemd) betekende een ommekeer. Brown, industrieel en tractorfabrikant, legde de focus van de autosport naar luxe ‘grand tourers’.

Dat ging een tijd goed, maar nadat Brown het merk Aston Martin in 1972 weer verkocht ging het gelijk bergafwaarts. In 1975, 1981 en 1987 volgen weer nieuwe eigenaren. Die laatste was Ford, dat weer de nodige successen bracht. Onder bewind van Ford keerde Aston Martin ook weer terug in de autosport in 2003. In 2007 kwam Aston Martin onder leiding van een consortium en is dat nog steeds. Sinds 2013 is Mercedes-Benz wel een belangrijk aandeelhouder en beide merken werken ook regelmatig samen op gebied van technologieën.

Nog altijd staan het hoofdkantoor en de belangrijkste productielocaties in Engeland, op een voormalig RAF-basis. Aston Martin heeft zijn historie hoog in het vaandel staan. Zo biedt het met Aston Martin Works ook ondersteuning voor de inmiddels klassieke modellen van het merk.

Modellen en varianten

De DB-modelserie, vernoemd naar David Brown, de eerste redder van het merk, heeft altijd een centrale rol gespeeld in het modelaanbod van Aston Martin. Inmiddels zijn we bij de Aston Martin DB11, al zijn niet alle nummers direct opvolgend. Aston Martin heeft voornamelijk ‘grand tourers’ geproduceerd, sportwagens die ook comfortabel zijn te gebruiken voor ‘gewone ritten’ en lange reizen. Daaromheen zaten ook andere modellen. Zo leverde Aston Maring in de vorm van de Lagonda en Rapide een vierdeurs en relatief ruime auto. In de vorm van de DBX levert Aston Martin tegenwoordig zelfs een SUV-model. Heel bijzonder was de Cygnet, een Aston Martin stadsautootje op basis van de Toyota iQ.

Aston Martin Valhalla

Model Carrosserievarianten Aandrijving Cilinderinhoud Vermogen Leeggewicht
Vantage 2-drs. coupé, 2-drs. cabriolet Benzine 4,0-5,2 l 375-515 kW (510-700 pk) 1.530-1.855 kg
DB11 2-drs. coupé, 2-drs. cabriolet Benzine 4,0-5,2 l 375-469 kW (510-639 pk) 1.770-1.870 kg
DBS 2-drs. coupé, 2-drs. cabriolet Benzine 5,2 l 533 kW (725 pk) 1.693-1.893 kg
DBX 5-drs. SUV Benzine 4,0 l 405 kW (550 pk) 2.245 kg
Valhalla 2-drs. coupé Benzine-hybride 6,5 l 744 kW (1.012 pk) 1.550 kg
Valkyrie 2-drs. coupé Benzine-hybride 6,5 l 1.160 kW (1.578 pk) 1.030 kg

Prijzen

Nieuwprijzen

Bij een exclusief automerk zoals Aston Martin horen ook exclusieve prijzen. Relatief gezien valt de prijs van de Vantage nog mee. Sowieso is dit een marktsegment waar de prijzen op dit hoge niveau liggen – en waar de koper ook niet op wat euro’s meer of minder kijkt. Een kanttekening is overigens dat de Valhalla en Valkyrie geen reguliere productiemodellen zijn. Bij de Valhalla is de productie gelimiteerd op 999 exemplaren, van de Valkyrie worden er maar 175 gemaakt (circuitversie meegerekend). Als je al een productieplaats weet te bemachtigen, dan heeft dat zijn prijs. Bij dergelijk exclusieve auto’s is voor die prijs alleen een schatting te geven. Zeker als de klant individuele wensen heeft kan de prijs zomaar nog hoger uitpakken.

Model Vanafprijs (2023)
Vantage 200.936 euro
DB11 257.304 euro
DBS 374.886 euro
DBX 288.013 euro
Valhalla 800.000 euro
Valkyrie 3.000.000 euro

Prijzen voor occasions

Voor een Aston Martin occasion hoef je gelukkig niet zo diep in de buidel te tasten, al blijven het geen goedkope auto’s. Bijna nieuwe exemplaren zijn nog steeds duur en aangezien oudere modellen ook geliefd blijven, zijn Aston Martins redelijk waardevast. Kost wat bij aanschaf, maar over het algemeen behoudt een Aston Martin dus wel zijn waarde. Dat is weer fijn bij verkoop. De ‘goedkoopste’ Aston Martin is over het algemeen de DB7. Voor zo’n 30.000 à 40.000 euro bemachtig je al een net exemplaar met niet te veel kilometers. Ook de latere Aston Martin DB9 begint langzaamaan bereikbaar te worden voor sommige autoliefhebbers. De prijzen daarvan beginnen bij ruim 40.000 euro. Dan heb je een vroeg exemplaar met – voor Aston Martin-begrippen – een vrij hoge kilometerstand. Liever een Aston Martin van pak ‘m beet maximaal tien jaar oud? Dan moet je gelijk doorsparen tot ruim 100.000 euro. In die prijsklasse vind je late exemplaren van de DB9 en exemplaren van de Vantage en Rapide.

aston-martin-dbs-back

Alternatieven

Denk je aan sportwagens die ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik, dan kan je niet om de Porsche 911 heen. Die is er in talrijke uitvoeringen, dus een directe concurrent voor de modellen van Aston Martin zit er altijd wel bij. Vergeet ook auto’s als de Jaguar F-Type niet. Gaat het je vooral om de luxe aan boord, dan zijn de Britse luxemerken Bentley of zelfs Rolls-Royce wellicht interessant. Vind je juist de prestaties het belangrijkst, dan komen de meer ‘hardcore’ sportauto’s van merken als Ferrari, Lamborghini en de Audi R8 in beeld. Een voordeliger alternatief is de Chevrolet Corvette, die in verhouding veel prestaties voor relatief weinig geld biedt.

FAQ

Wat kost een Aston Martin?
Een nieuwe Aston Martin heeft een prijskaartje van ruim boven de 200.000 euro. Dat bedrag loopt snel op naarmate je kiest voor de meer exclusieve uitvoeringen en modellen. De duurste Aston Martin kost letterlijk miljoenen, al is dat niet helemaal een regulier productiemodel. Een gebruikte Aston Martin is gelukkig stukken voordeliger, al vind je er nog steeds niet snel een voor minder dan 40.000 euro.
Welke motor zit er in een Aston Martin?
Dat verschilt per model, maar het meest gebruikt voor de moderne Aston Martin-modellen zijn de 4,0-liter V8 en 5,2-liter V12. Die eerste is een motor van Mercedes-AMG, waar Aston Martin mee samenwerkt. De V12 komt uit eigen huis.
Van wie is Aston Martin?
Aston Martin heeft vele eigenaren gehad, maar is op dit moment van een investeringsconsortium onder leiding van Lawrence Stroll, een miljardair die ook bekend is van zijn Formule 1-team. Mercedes-Benz is een belangrijk aandeelhouder van Aston Martin en beide merken werken regelmatig samen op gebied van technologie.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Speciaal

Meer details

Op dit moment (2023) bestaat het modelaanbod van Aston Martin uit de: