Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Alfa Romeo Giulietta Front

Alfa Romeo Giulietta

1 / 4
Alfa Romeo Giulietta Front
Alfa Romeo Giulietta Back
Alfa Romeo Giulietta Side
Alfa Romeo Giulietta Interieur

Sterke punten

  • Op-en-top Italiaans design
  • Fijne rijeigenschappen
  • Betrouwbare techniek

Zwakke punten

  • Lust een slokje
  • Weinig bagageruimte
  • Slecht zicht rondom

Alfa Romeo Giulietta : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Alfa Romeo Giulietta, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Alfa Romeo Giulietta: charmante Italiaanse hatchback

Alfa Romeo heeft in zijn lange geschiedenis drie keer de naam Giulietta gebruikt: van 1954 tot 1964, van 1977 tot 1985 en van 2010 tot 2020. In dit artikel richten we ons op de versie die in 2010 zijn debuut maakte op de Motor Show van Genève. De compacte hatchback van het Italiaanse merk is de opvolger van de Alfa Romeo 147. Tussen 2010 en 2020 werden er 428.00 exemplaren gebouwd. Lees meer

Interesse in een Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta occasions
Alfa Romeo Giulietta dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Stijlvol Italiaans ontwerp: de Alfa Romeo Giulietta maakt indruk met zijn elegante en sportieve uitstraling.
  • Prestaties en rijplezier: wendbaarheid, responsieve besturing en krachtige motoren bieden een plezierige rijervaring.
  • Kwalitatieve interieurmaterialen: de Giulietta biedt vaak een hoogwaardig interieur met kwaliteitsmaterialen en aandacht voor detail, wat bijdraagt aan een luxueuze en comfortabele rijervaring.
  • Motoropties: er zijn diverse motoropties, waaronder efficiënte diesels en krachtige benzinemotoren.

Technische gegevens

Motorisatie

De Alfa Romeo Giulietta staat op het C-Evo platform, die hij deelt met de Lancia Delta en de Fiat Bravo. Het model was leverbaar met een 1,4-liter en 1,7-liter viercilinderbenzinemotor, goed voor vermogens variërend van 77 kW (105 pk) tot 172 pk (235 pk) in de absolute topversie: de **Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (QV),**die later werd omgedoopt tot Giulietta Veloce (176 kW, 241 pk). Je herkent deze extra sportieve variant aan twee uitlaateindstukken en een klavertje vier-embleem op de voorschermen. Dieselliefhebbers konden kiezen uit een 1,6-liter of 2,0-liter 4-in-lijn, goed voor 77 kW (105 pk) tot maximaal 128 kW (175 pk).

De Giulietta is voorzien van het zogeheten 'DNA-systeem'. Dit systeem geeft de bestuurder de mogelijkheid om de Giulietta aan te passen aan de specifieke rijomstandigheden en voorkeuren, waardoor de auto een veelzijdige en aanpasbare rijervaring biedt. Het systeem bedien je met een ronde knop op de middenconsole.

DNA staat voor Dynamic, Normal en Advanced Efficiency. De D-modus kun je zien als de sport-stand. Dankzij een overboost-functie beschikt je in deze modus tijdelijk over extra koppel. De N-modus is voor normaal dagelijks gebruik en de A-modus is gericht op een extra laag verbruik. Later werd de A-modus omgedoopt tot All Weather, wat betekent dat het ESP eerder ingrijpt bij een nat en/of glad wegdek. Het schakelen gebeurt altijd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor een meerprijs was er ook een zestraps TCT-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar, maar alleen voor de 170 pk sterke benzine- en dieselvarianten.

Afmetingen

De Alfa Romeo Giulietta is 4,35 lang, 1,79 meter breed en 1,46 meter hoog. Met een wielbasis van 2,63 meter is de ruimte achterin beperkt, zoals je mag verwachten bij een compacte hatchback. De bagageruimte biedt een capaciteit van 350 liter. Als dit nog niet voldoende is, kun je de achterbank in een verhouding van 60/40 neerklappen, waardoor er 1.045 liter aan opbergruimte ontstaat.

Alfa Romeo Giulietta
Marktintroductie Sinds 2010
Lengte x breedte x hoogte 4,35 × 1,79 × 1,46 m
Wielbasis 2,63 m
Inhoud bagageruimte 350-1.045
Ledig gewicht 1.255 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.785 kg
Cilinderinhoud 1.368-1.956 cm³ (2e generatie)
Vermogen 77 kW (105 pk) tot 176 kW (241 pk)
Koppel 206 Nm-350 Nm
Topsnelheid 185-243 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 6,0-10,6 s
Tankinhoud 60 l
Verbruik 6,4-6,8 l/100 km
CO₂-uitstoot 144-157 g/km

Varianten

De Giulietta is er in verschillende varianten en uitrustingsniveaus, zoals de Giulietta Super en de Giulietta Veloce en Impression, Progression, Distinctive en Exclusive. De Giulietta Veloce verving in 2016 de Giulietta QV. De QV en Veloce zijn een hommage aan de vroegste Alfa Romeo's, die vaak met 1,75-liter motoren rijden. De rijhoogte is vooraan 15 en achteraan 10 mm lager in vergelijking met reguliere Giuliettes. De wielen zijn lichtmetaal en 18-inch. Het remsysteem is verbeterd. Verder zijn er onder andere sportstoelen uit leder en microvezels, getinte ramen en speciale klaverblad-badges op de voorschermen en in het interieur.

In 2011 wordt een versie met LPG/benzine geïntroduceerd. De motor is een 1,4-liter turbo van 88 kW (118 pk). In 2014 wordt een speciale editie gelanceerd voor de 60ste verjaardag van de Giulietta, de Sprint 60th Anniversary. Hij brengt een ode aan de eerste Giulietta uit 1954 (Tipo 750/101). Hij heeft een unieke 1,4-liter MultiAir benzinemotor van 112 kW (150 pk). Het interieur maakt veel gebruik van koolstofvezels. Het uiterlijk is sportief met onder andere een grotere uitlaat.

Prijzen

De Alfa Romeo Giulietta is een hatchback in het middensegment met een sportief randje. De auto was daardoor nooit een koopje, maar ook niet extreem prijzig. De goedkoopste Alfa Romeo Giulietta, met een 120 pk sterke 1,4-liter benzinemotor, had bij zijn introductie in 2010 een prijskaartje van 23.950 euro. Voor de 170 pk-versie vroeg het merk destijds 26.950 euro. Dieselen kon vanaf het allereerste begin vanaf 28.000 euro voor de 105 pk sterke Multijet-motor. De 170 pk sterke diesel was er vanaf 32.450 euro. Het topmodel, de Giulietta QV, had een prijskaartje van minimaal 32.950 euro.

Bij de occasions beginnen de goedkoopste modellen bij 4.000 euro. Hiervoor moet je wel rekening houden met een stevige kilometerstand op de teller en een ouder model. Bovendien zijn dit vaak dieselmodellen. Jonge modellen, met een lage kilometerstand, kosten maximaal 24.000 euro.

Design

Buitenkant

De Alfa Romeo Giulietta biedt een aantrekkelijke combinatie van Italiaans design, sportiviteit en elegantie. Het sportieve uiterlijk wordt gekenmerkt door vloeiende en dynamische lijnen, wat resulteert in een gestroomlijnde en sportieve uitstraling. De voorkant van de Giulietta heeft de kenmerkende driehoekige grille met het Alfa Romeo-logo in het midden. De koplampen zijn scherp gesneden en stijlvol vormgegeven, wat bijdraagt aan de sportieve uitstraling van de auto. LED-verlichtingsopties werden ook geïntroduceerd om een moderne uitstraling te bieden. In 2013 kreeg de auto een kleine facelift. Er zijn nieuwe wielen en lakkleuren en de grille en mistlampen zijn licht gewijzigd. In 2016 krijgt hij weer een update, waardoor hij meer lijkt op zijn grote broer: de Alfa Romeo Giulia.

Binnenkant

Het interieur van de Alfa Romeo Giulietta is eveneens stijlvol en kenmerkte zich door aandacht voor detail en ergonomie. Er is gekozen voor veel kwaliteitsmaterialen, waaronder zachte aanrakingspunten en hoogwaardige bekleding met opties voor lederen bekleding en contrasterende stiknaden. De facelift in 2013 introduceert een compleet nieuw interieur, met een nieuw Uconnect-infotainmentsysteem met een 5-inch of 6,5-inch scherm. Er is ook een volledig nieuw stuur en nieuwe bekleding.

Veiligheid

De Alfa Romeo Giulietta heeft de hoogste score van vijf sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest.

Alternatieven

Concurrenten van de Alfa Romeo Giulietta zijn onder andere compacte middenklassers zoals de BMW 1 Serie, Mercedes-Benz A-Klasse, Volkswagen Golf, Audi A3, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Mégane en de Ford Focus.

FAQ

Waar wordt de Alfa Romeo Giulietta gebouwd?
De Alfa Romeo Giulietta rolt van de band in de Cassino-fabriek van Alfa Romeo in Italië.
Hoe lang is de Alfa Romeo Giulietta gebouwd?
De compacte Italiaanse hatchback was van 2010 tot 2020 in productie.
Is de Alfa Romeo Giulietta betrouwbaar?
Er zijn weinig horrorverhalen bekend over de Giulietta. De kabelboom in de achterklep kan voor een storing zorgen, omdat er lekkage in de achterklep kan ontstaan. Ook is de MultiAir-module die de variabele kleplichthoogte regelt een zwak punt.

Beoordelingen voor Alfa Romeo 1.4 TB 16V Multiair Turismo

16 Beoordelingen

4,8

Meer informatie

Meer details