Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-boxer-front

Peugeot Boxer

1 / 3
peugeot-boxer-front
peugeot-boxer-side
peugeot-boxer-back

Sterke punten

  • Flexibele en veelzijdige bedrijfsauto
  • Veel binnenruimte, hoog laadvermogen
  • Met moderne diesels of als stille EV

Zwakke punten

  • Rumoerig op de snelweg
  • Beperkte veiligheidsuitrusting
  • Verouderde techniek, ondanks updates

Peugeot Boxer : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Peugeot Boxer, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Peugeot Boxer geeft ondernemers de ruimte

Met de Boxer levert Peugeot al vele jaren een enorme en enorm veelzijdige bedrijfsauto. Met de talrijke configuraties, motorvarianten en uitrustingsniveaus is er voor elke ondernemer een passende uitvoering. Om bij de tijd te blijven is de Boxer er tegenwoordig ook met volledig elektrische aandrijving. Lees meer

Interesse in een Peugeot Boxer

Peugeot Boxer occasions
Peugeot Boxer nieuwe auto's
Peugeot Boxer dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Verschillende configuraties, maten en opties voor laadruimte.
  • Aanzienlijk ruimteaanbod, fors laadvermogen.
  • Betrouwbare, sterke en relatief schone dieselmotoren.
  • Elektrische aandrijflijn voor stille en uitstootvrije mobiliteit in milieuzones.
  • Overzichtelijke uitrustingsniveaus, diverse veiligheidsvoorzieningen.

Technische gegevens

Motorisatie

Sinds zijn introductie in 2012 is de Peugeot Boxer aanvankelijk uitsluitend leverbaar geweest met HDi-dieselmotoren. Het zijn stuk voor stuk viercilinder turbodiesels met tussen 2,0-liter en 3,0-liter capaciteit en diverse vermogens; van een tweeliter instapper met 81 kW (110 pk) en 250 Nm trekkracht tot de drieliter topdiesel die 130 kW (177 pk) en 400 Nm koppel levert.

De Peugeot Boxer is geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. In latere bouwjaren zijn steeds meer exemplaren standaard voorzien van een zestraps automaat.

De Boxer is sinds enkele jaren ook leverbaar in een elektrische uitvoering. Die heet e-Boxer en komt met een elektromotor van 90 kW (122 pk) en 260 Nm trekkracht. Peugeot belooft een 117 kilometer actieradius voor de versie met het 37 kWh accupakket; de versie met de grotere 75 kWh accu kan tot 248 kilometer rijden tussen laadstops. Deze elektrische versies zijn vooral bedoeld voor gebruik in steden met strenge milieuzones. De prijs die je daarvoor betaalt is een beperkte actieradius en een gelimiteerde topsnelheid van 110 kilometer per uur.

Bijzonder aan de Peugeot Boxer is dat hij uiterlijk en technisch erg lijkt op zustermodellen zoals de Citroën Jumper, Opel Movano en Fiat Ducato. Al hebben de merken samengewerkt aan de ontwikkeling van deze bedrijfswagens, toch monteerden ze lange tijd hun eigen motoren.

Afmetingen

De Peugeot Boxer is verkrijgbaar geweest in vier lengtematen: van L1 (5,00 meter) tot en met L4 (6,36 meter). Dat betekent een lengte van de laadruimte van 2,67 meter bij de L1 tot zelfs 4,07 meter bij de L4. Benieuwd hoeveel binnenruimte dat oplevert? Bij de L1 zo’n 8 kubieke meter laadvolume, de L4 is in de hoogste variant goed voor 17 kubieke meter.

Ondanks de aanwezigheid van een groot accupakket heeft de volledig elektrische e-Boxer exact hetzelfde laadvolume als de versies met dieselmotor.

De Boxer heeft standaard twee zitplaatsen, maar dat kan optioneel worden uitgebreid tot drie zitplaatsen. Ook is er de Peugeot Boxer met dubbele cabine, die nog eens drie extra zitplaatsen heeft.

De belangrijkste specificaties op een rij:

Peugeot Boxer en Boxer Combi
Marktintroductie 2014
Lengte x breedte x hoogte 4,9-6,3 x 2,0 x 2,3 m
Wielbasis 3,0-4,0 m
Inhoud bagageruimte 8.000-17.000 l
Ledig gewicht 1.820-2.275 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.590-3.500 kg
Cilinderinhoud 1.997-2.998 cm3
Vermogen 81-130 kW (110-177 pk)
Koppel 210-400 Nm
Topsnelheid 140-162 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u n.b.
Tankinhoud 90 l
Verbruik 5,7-8,9 l/100 km
CO₂-uitstoot 149-236 g/km

Varianten

De Peugeot Boxer is verkrijgbaar als bedrijfswagen, maar ook in een versie voor personenvervoer: de Boxer Combi. Dat is een vierdeurs personenbus met minimaal vijf en maximaal zeventien zitplaatsen. Voor deze configuratie kunnen klanten kiezen uit twee lengte- en twee hoogtematen.

De meeste exemplaren zijn echter de ‘gewone’ Boxer bedrijfswagen, die verkrijgbaar is in vijf basisversies: een chassis met enkele of dubbele cabine, een platformchassis met enkele cabine of als pick-up met enkele of dubbele cabine. Ondernemers hebben de keuze uit drie lengtematen en tussen een standaard of een versterkt chassisvoor extra zware klussen.

Naar keuze kan een Peugeot Boxer in allerlei op maat gemaakte uitvoeringen worden geleverd. Denk bijvoorbeeld aan een exemplaar met verhoogd dak, extra laadvolume, diepere laadbak, koelwagen, vierwielaandrijving of aangepast tot vervoersmiddel voor personen met beperkte mobiliteit.

Qua uitrustingsniveaus begint het bij Profit+, maar je kunt de Boxer ook voorzien van meer luxe, comfort en technologie aan boord. Dan moet je verder kijken bij uitvoeringen als XR, XT, Premiere, Pro en Premium.

Prijzen

Prijzen voor de nieuwste Peugeot Boxer beginnen bij zo’n 28.800 euro. Dat betreft de gesloten bestelauto met instapdieselmotor. Wie een elektrische e-Boxer bij de Peugeot-dealer wil kopen, moet minstens 58.000 euromeebrengen.

Gelukkig is het aanbod op de markt voor occasions zeer ruim. Wie zelf handig is en bereid is te sleutelen, kan al een Peugeot Boxer met beperkte technische gebreken vinden voor minder dan 4.000 euro. Dat is dan wel een exemplaar met gebruikssporen, hoge kilometerstand en gebrekkige onderhoudshistorie.

Voor een goed onderhouden exemplaar met bescheiden kilometerstand zul je al snel moeten rekenen op 10.000 tot 15.000 euro. Aangezien de Boxer een bedrijfsvoertuig is, is het niet ongewoon dat occasions veel gebruikssporen vertonen. Ook zul je even moeten zoeken als je een speciale uitvoering wenst, bijvoorbeeld een koelwagen of een versie voor paardenvervoer.

Design

Buitenkant

Ook al begint de Boxer een beetje op leeftijd te raken, toch heeft Peugeot de bedrijfsauto tussentijds een fris uiterlijk gegeven. De verwantschap met zijn zustermodellen van Opel (Movano), Fiat (Ducato) en Citroën (Jumper) is nog goed te zien. Toch herken je de Peugeot aan zijn koplampen en grill.

De Peugeot Boxer heeft een lage voorruit, waardoor je als bestuurder goed zicht hebt op de weg en mogelijke obstakels. De hoge koplampen bieden veel zicht in het donker. De enorme voorbumper maakt dat parkeerschades - niet ongebruikelijk bij bedrijfsauto’s - vrij voordelig kunnen worden hersteld.

Bij de update in 2014 krijgt de Peugeot Boxer een wat stoerdere aanblik. Dat komt vooral door de koplampen, die wat scherper zijn vormgegeven. Een relatief korte motorkap heeft voortaan een V-vorm en loopt door tot boven de koplampen. De laaggeplaatste grille heeft een meer afgeronde omlijsting gekregen. De duurste uitvoeringen hebben LED-dagrijverlichting.

De elektrische versies zijn te herkennen aan een blauw ‘e-BOXER’-logo op de flanken en aan de achterzijde. Het klepje van de laadpoort bevindt zich aan de linkerzijde, waar de dieselversies hun tankklep hebben.

Binnenkant

De Peugeot Boxer heeft een ruime cabine en een logisch dashboard. Er is volop ruimte voor twee of drie inzittenden. De middelste van de drie zal blij zijn met de positie van de versnellingspook, die Peugeot dicht bij het stuur gemonteerd heeft. Dat is goed voor de beenruimte voorin.

Er zijn verschillende opbergvakken en luchtroosters voor een aangename rit van de ene naar de andere klus. Alleen de bestuurdersstoel is voorzien van een lendensteun en opklapbare armsteun. Voor luxe als automatische airconditioning en stoelverwarming moet je bijbetalen. Ook moet er bijbetaald worden voor het 9-inch infotainmentsysteem, waar je meerdere smartphones aan kunt koppelen.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid toont de Peugeot Boxer zijn ware leeftijd. Dit model is ondertussen sinds 2012 op de markt. Dat merk je aan beperkt aangeboden en ietwat verouderde selectie van actieve en passieve veiligheidssystemen. Zo wordt standaard alleen de bestuurder beschermd door een airbag; airbags voor de andere voorste inzittenden moeten van de optielijst komen. Dit geldt ook voor praktische rij- en onderhoudsvoorzieningen, zoals een bandenspanningssensor of voetgangersdetectie.

Standaard levert Peugeot wel Anti-Slipregeling (ASR), Elektronisch Stabiliteitsprogramma (ESP) en een noodremsysteem. Zaken als een achteruitrijcamera of parkeersensoren zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Extra veilig zijn hulpsystemen zoals Blind Spot Monitoring, Hill Descent Control (HDC) en Trailer Merge Assist, dat helpt bij het invoegen met een aangekoppelde aanhanger.

Alternatieven

Wie in de markt is voor een zeer grote bedrijfswagen kan kiezen uit veel verschillende opties. De belangrijkste concurrentie voor de Peugeot Boxer komt misschien wel uit ‘eigen huis’; binnen het grote Stellantis-moederconcern leveren de diverse zustermerken geloofwaardige alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Opel Movano, de Citroën Jumper of Fiat Ducato?

Je kunt ook afgaan op de bouwkwaliteit van de Mercedes-Benz Sprinter of de Volkswagen Crafter. Ook de Renault Master en de Ford Transit zijn alternatieven. Als ondernemer kun je op basis van je behoeften, budget en beschikbare modellen (en niet onbelangrijk: levertijden) meerdere kanten op!

FAQ

Hoeveel laadruimte biedt een Peugeot Boxer?
Veel, tot aan 17.000 liter zelfs.
Is de Peugeot Boxer een veilige auto?
Op het gebied van veiligheid toont de Peugeot Boxer zijn ware leeftijd. Dit model is ondertussen sinds 2012 op de markt. Dat merk je aan beperkte en ietwat verouderde selectie van actieve en passieve veiligheidssystemen. Ook is geen Euro NCAP-veiligheidsscore bekend van deze bedrijfsauto.
Welke dieselmotoren zijn geleverd in een Peugeot Boxer?
In een Peugeot Boxer tref je voornamelijk viercilinder turbodiesels met tussen 2,0-liter en 3,0-liter inhoud en diverse vermogens. Van een 2,0-liter instapper met 81 kW (110 pk) en 250 Nm trekkracht tot de 3,0-liter topdiesel die 130 kW (177 pk) en 400 Nm koppel levert. Tegenwoordig levert Peugeot ook elektrische versies.
Wat is de actieradius van de volledig elektrische Peugeot e-Boxer?
Peugeot belooft een 117 kilometer actieradius voor de versie met het 37 kWh accupakket; de versie met de grotere 75 kWh accu kan tot 248 kilometer rijden tussen laadstops. Deze auto’s hebben een beperkte topsnelheid van 110 kilometer per uur.

Beoordelingen voor Peugeot Boxer

26 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Meer details

Meer links