Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-agila-front

Opel Agila

1 / 3
opel-agila-front
opel-agila-side
opel-agila-back

Sterke punten

  • Ruim interieur
  • Rijcomfort
  • Zuinig

Zwakke punten

  • Basismotoren hebben weinig power
  • Betrouwbaarheid oude exemplaren neemt af
  • Model al lang uit productie

Opel Agila : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Agila, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Agila: populaire mini-MPV

In 2000 introduceert Opel de Agila, een coproductie met Suzuki. In 2007 verschijnt de tweede generatie Agila, die tot in 2014 in productie blijft. Beide generaties zijn er alleen als vijfdeurs met 1,0- of 1,2-liter benzinemotor. Die is in ecoFLEX-uitvoering ook geschikt om op LPG te draaien. Lees meer

Interesse in een Opel Agila

Opel Agila occasions
Opel Agila dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Gunstig in aanschaf en onderhoud
  • Zuinige motoren
  • Ruim interieur
  • Compact en wendbaar

Technische gegevens

Motorisatie

De eerste generatie van de Opel Agila verschijnt in 2000 met een driecilinder 1,0-litermotor met 43 kW (58 pk) en met een 1,2-liter viercilinder met 55 kW (75 pk). Deze versie van de Agila is er alleen met benzinemotoren, gekoppeld aan een handmatig te bedienen 5-versnellingsbak en voorwielaandrijving.

In 2003 krijgt de Agila een opfrisbeurt en wordt de 1.0-motor ietsje krachtiger (+1 kW/2 pk). Dan introduceert Opel ook een versie met 1.3 CDTi-turbodieselmotor met een vermogen van 51 kW (70 pk), maar die verdwijnt alweer in 2006.

Vanaf de tweede generatie vanaf 2007 is de Agila uitgerust met vernieuwde, zuinige benzinemotoren. De 1,0-liter ecoFLEX-motor, met een maximumvermogen van 48 kW (65 pk), is de basismotor. Vooral het lage verbruik van 5,0 l/100 km is interessant, de prestaties veel minder. Meer vermogen leveren de 4-cilinder lijnmotoren met vermogens van 63 en 69 kW (86 en 94 pk). De Agila levert met de sterkste motor acceptabele prestaties. De acceleratie van 0 tot 100 km/u kost 14 seconden en de topsnelheid is 170 km/u. Dieselversies zijn er niet van de tweede generatie van de Agila, maar automaten wél: vanaf modeljaar 2008 is de 1,2-literversie er ook met een 4-trapsautomaat.

Afmetingen

De troef van de Opel Agila is z’n compacte formaat. Hoewel de auto kleiner is dan de Opel Corsa-modellen uit dezelfde tijd, overtuigt hij vanbinnen met zijn ruimte. De Opel Agila van de tweede generatie is slechts 3,74 meter lang, 1,68 meter breed en 1,59 meter hoog en daarmee is hij beduidend langer, breder en lager dan de Agila van de eerste generatie (3,50 x 1,62 x 1,70 m). Met een draaicirkel van nog geen tien meter is de mini-MPV van Opel gemakkelijk door druk verkeer te manoeuvreren en is het vinden van een parkeerplaatsje meestal niet zo moeilijk.

De Agila biedt 225 liter laadruimte voor boodschappen en/of bagage. De achterbank kan gemakkelijk worden neergeklapt om de capaciteit te verhogen tot 590 liter. Een aanhanger trekken is niet toegestaan met de Agila met 1.0-motor, de 1.2 mag een aanhangertje van maximaal 200 kg trekken.

De belangrijkste specificaties op een rij

Opel Agila
Marktintroductie 2007
Lengte x breedte x hoogte 3,74 x 1,68 x 1,59 m
Wielbasis 2,36 m
Inhoud bagageruimte 225-590 l
Ledig gewicht 950-1.015 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.485 kg
Cilinderinhoud 996-1.242 cm3
Vermogen 48-69 kW (65-94 pk)
Koppel 90-118 Nm
Topsnelheid 160-170 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 14,0-14,7 sec
Tankinhoud 45 l
Verbruik 5,0-5,7 l/100 km
CO₂-uitstoot 115-131 g/km

Varianten

De tweede generatie van de Agila is er in diverse uitvoeringen. De eerste basisuitvoering is de Essentia (alleen 1.0), daarboven staat de Enjoy. In 2009 verschijnt topversie Edition en de nog goedkopere nieuwe basisversie Selection (alleen 1.0). In 2010 en 2011 is er een LPG-versie van de Edition. In 2010 krijgt de Agila 1.2 een start-stopsysteem en 2012 ook de 1.0. Die versies zijn er als Edition, Berlin en Blitz.

Standaard biedt de Opel Agila weinig voorzieningen. De belangrijkste zijn de ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje, de gedeeld neerklapbare achterbank en deactivering van de passagiersairbag. De luxere varianten bieden onder meer centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, airconditioning en elektrisch bedienbare zijruiten voor, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en een boordcomputer.

Prijzen

De Opel Agila is zeer compact en gericht op prijsbewuste klanten. In elke uitvoering biedt de Opel Agila waar voor zijn geld en ook een goede prijs-prestatieverhouding. De instapversie van de tweede generatie kost destijds nieuw nog geen 9.000 euro, de duurste is de beduidend luxer uitgevoerde automatische Agila 1.2 Blitz voor bijna 16.500 euro.

De Agila van de eerste generatie van 2000-2008 kost nieuw tussen de 9.250 en ruimt 17.000 euro.

De Opel Agila is sinds 2015 niet meer nieuw te koop. Maar het aanbod occasions is aanzienlijk. Modellen van de eerste generatie vind je al voor een paar honderd euro, maar of je daar een betrouwbare occasion aan hebt, is maar de vraag. Die auto’s hebben na zoveel jaar een hoge kilometerstand en veel slijtage. De meeste Agila’s van de eerste generatie kosten minder dan 2.000 euro. De techniek van de jongere tweede generatie is robuust en de motoren betrouwbaar. Als je geluk hebt, vind je een occasion van de Agila van de tweede generatie voor rond de 2.000 euro, maar ook dan tref je er een met veel kilometers. De meeste kosten tussen de 4.000 en 6.000 euro, met enkele uitschieters naar 8.000 en zelfs bijna 12.000 euro.

Design

Buitenkant

De eerste generatie van de Opel Agila is uiterlijk gelijk aan de Suzuki Wagon R+. Het is een smal, hoog, hoekig autootje dat je moeilijk elegant kunt noemen, hoogstens functioneel. Ook de tweede generatie van de Agila is een coproductie met Suzuki, in dit geval is de Splash het tweelingbroertje. Hoewel de Agila compact is, oogt hij niet heel klein. De tweede generatie oogt veel vloeiender en stabieler dan de eerste, dankzij de wielen die ver naar buiten staan en de oplopende taillelijn. De uitgerekte koplampen, de aflopende daklijn en de opvallende verlichting aan de achterzijde zorgen voor een elegante look.

Binnenkant

Dankzij de relatief grote interieurruimte kun je comfortabel met het gezin in de Opel Agila op pad. De bediening is eenvoudig, gezien de vrij eenvoudige uitrusting zijn er niet veel knoppen te bedienen. De kwaliteit van het vakmanschap en de materialen zijn natuurlijk niet van premiumniveau, maar het past bij de prijsklasse. Airco, de comfortabel beklede stoelen en de gemakkelijke toegankelijke hogere carrosserie overtuigen, een minpunt is vooral bij hogere snelheid het hoge geluidsniveau.

Veiligheid

Ook al zijn de modernste assistentie- en veiligheidssystemen niet aanwezig, toch is de veiligheid in de Opel Agila niet achterhaald. De veiligheidsuitrusting omvat ABS en remassistentie en hoofdairbags. ESP was nieuw een optie tegen meerprijs. Dankzij de ontspannende wegligging van de Oel Agila is het niet moeilijk om zélf veilig te rijden.

Alternatieven

Voor de hand liggende alternatieven zijn natuurlijk de Japanse tweelingbroertjes van de Agila: de Suzuki Wagon-R+is de evenknie van de eerste generatie van de Agila (2000-2008). Die van de tweede generatie (2008-2015) heeft de Suzuki Splash als tweelingbroertje. Er zijn weinig andere alternatieven in dit segment. De Opel Corsa is echter een goede optie. Die overtuigt met zijn interieurruimte en uitrusting. Een andere populaire kleine auto met interieurruimte is de Nissan Micra.

FAQ

Welk model is de opvolger van de Opel Agila?
Opel stopte in 2015 al met de productie van de Agila. Zijn opvolger is de Opel Karl. Die verscheen in hetzelfde jaar dat de Agila van de markt verdween, maar is inmiddels sinds 2019 zelf ook al niet meer nieuw te koop.
Hoe betrouwbaar is de Opel Agila?
De Opel Agila is ook als occasion nog zeer in trek vanwege zijn hoge betrouwbaarheid. Dat geldt vooral voor de nieuwere modellen. De Agila van de tweede generatie blijkt nog steeds een betrouwbare metgezel te zijn. De Agila van de eerste generatie is natuurlijk inmiddels al rond de twintig jaar oud en dan kan de betrouwbaarheid natuurlijk minder blijken te zijn.

Beoordelingen voor Opel Agila

49 Beoordelingen

4,2

Meer informatie

Meer details